Ezer kilométert terveznek futni a doni hősök emlékére
A doni hősök emlékére ezer kilométer lefutására készül Szita János és Kovalik Zoltán: a Kaposvár és Voronyezs közötti távolságot áprilisban három hét alatt szeretnék teljesíteni.
2013. január 7. 13:10

Április 18-án indulnak Kaposvárról, és naponta ötvenöt-hatvan kilométert terveznek megtenni - közölte Szita János a Kaposvári Újsággal (http://www.kaposvariujsag.hu/kaposvar/hir/helyi-hireink/aprilisban-indulnak-es-a-doni-hosok-emlekere-ezer-kilometert-futnak-kaposvar-es-voronyezs-kozott).

A futókat hárman kísérik: Szilvási Zoltán orvos, Havasi Imre tolmács és gépkocsivezető, valamint Juhász János operatőr, akinek köszönhetően az egész útról dokumentumfilm is készül. A csapat Kaposvár után Andocs, Siófok és Pákozd vonalon haladva Adony, Kiskunlacháza, Dabas, Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Beregsurány, Beregszász, Szolyva érintésével éri majd el a Vereckei hágót.

Az ukrajnai területen Belgorodig gépkocsival mennek, majd ismét futva Sztari Oszkol, Osztrogozsszk, Rudkino, Gremjacsje, Bolgyirevka útvonalon Voronyezsig. A tervek szerint május 9-én érnek célba.

Az emlékfutást a Mártírok és Hősök Közalapítvány támogatja, fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Az emlékfutás során bárki, bármikor csatlakozhat a csapathoz tíz, húsz, ötven vagy akár csak egy kilométer megtételére is - jelezte ki Szita János.

A csapat az elvi támogatók mellett szponzorok segítségét is várja az emlékfutás finanszírozásának megkönnyítésére.

mti
MTI Hírfelhasználó