Fidesz: az emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra"
A Fidesz szerint a magyar emberek többségének "görcsbe ugrik a gyomra", amikor azt hallja, hogy "együtt álmodja meg" az ország új közjogi rendszerét Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, továbbá szövetségeseik, például "a könnyűdrogok liberalizálásáért küzdő" Juhász Péter és "bukott SZDSZ-esek".
2013. január 9. 20:42

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Gulyás Gergely, a párt országgyűlési képviselője ezt azután közölte az MTI-vel, hogy szerdán az alapjogok védelméről tárgyaltak az ellenzéki egyeztetésen résztvevő szervezetek, az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt, az Ungár Klára egykori fideszes, majd SZDSZ-es képviselő vezette Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt, valamint a Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-elnök nevével fémjelzett Szabadelvű Polgári Egyesület.

A Fidesz szerint nem a közjogi rendszer hibás, hanem éppen a most egy asztalnál ülők hibásak azért, hogy "a magyar emberek 2010-ben kisöpörték őket a kormányból" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a két kormánypárti politikus.

Szerintük sokakban jogosan felmerülhet a kérdés, hogy milyen közjogi rendszerre lehet számítani azoktól, akik "a gyülekezési jogot rendszeresen korlátozták", és akik "a jogszerűen tiltakozókat véresre verették".

"Mennyire hiteles olyan emberek alkotmányozó szándéka, akik önként vonultak ki a magyar emberek által választott Országgyűlésben lezajlott alkotmányozási folyamatból?" - tette fel a kérdést közleménye végén Kocsis Máté és Gulyás Gergely.

MTI
MTI Hírfelhasználó