Megérkezhetett az új vírus
Megfázásos panaszok helyett egyre többen a kiszáradás tüneteivel keresik fel a háziorvosokat. Lehet, hogy megérkezett Magyarországra a norovírus, amely Nagy-Britanniában egymillió megbetegedést okozott.
2013. január 22. 17:25

Idehaza nincs járvány, de a szakemberek máris figyelmeztetnek, hogy a betegség, amelyet a bélrendszer influenzájának is tartanak, főleg a gyerekeket, időseket veszélyezteti, mert könnyen kiszáradáshoz vezet.

Több a beteg, de nincs járvány - mondta a Krónikának az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi szakorvosa, aki szerint nem kizárt, hogy már megérkezett hozzánk a noro, a calicivírus egy új változata. Még felfutóban van a járványok száma, de szilveszter óta, amikor a minimumom volt a közösségi járványszám, meredeken emelkedik a hasmenéses, hányásos tünetekkel jelentkező megbetegedések száma a kórházakban, a gyermekek és idősek közösségében - jelentette ki Krisztalovics Katalin.

A szakember azt mondta: mivel a norovírus még nagyon új, és még senkinél nem alakult ki ellene védettség, a fertőzés várhatóan végigvonul majd az egész országon. A járványügyi szakorvos hozzátette: nagyon változékony kórokozóról van szó, ezért nincs ellene védőoltás.

MR - Krónika
  • Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
    A lengyel-magyar parlamenti együttműködésben és a két ország viszonya fejlesztésében szerzett kiemelkedő érdemekért a lengyel államfő által adományozott kitüntetést Kövér Lászlónak a lengyel alsóházi elnök, Elzbieta Witek adta át.
  • Hollómese
    Mindenki ismeri La Fontaine meséjét, melyben a róka kiravaszkodja a holló csőréből a sajtot. Ha az ifjabbak közül valaki mégsem, akkor sürgősen pótolja. Alapsztori.
  • A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális
    A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális, például a kereszténydemokrata megközelítés közösségben: családban, nemzetben gondolkodik – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
MTI Hírfelhasználó