Megérkezhetett az új vírus
Megfázásos panaszok helyett egyre többen a kiszáradás tüneteivel keresik fel a háziorvosokat. Lehet, hogy megérkezett Magyarországra a norovírus, amely Nagy-Britanniában egymillió megbetegedést okozott.
2013. január 22. 17:25

Idehaza nincs járvány, de a szakemberek máris figyelmeztetnek, hogy a betegség, amelyet a bélrendszer influenzájának is tartanak, főleg a gyerekeket, időseket veszélyezteti, mert könnyen kiszáradáshoz vezet.

Több a beteg, de nincs járvány - mondta a Krónikának az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi szakorvosa, aki szerint nem kizárt, hogy már megérkezett hozzánk a noro, a calicivírus egy új változata. Még felfutóban van a járványok száma, de szilveszter óta, amikor a minimumom volt a közösségi járványszám, meredeken emelkedik a hasmenéses, hányásos tünetekkel jelentkező megbetegedések száma a kórházakban, a gyermekek és idősek közösségében - jelentette ki Krisztalovics Katalin.

A szakember azt mondta: mivel a norovírus még nagyon új, és még senkinél nem alakult ki ellene védettség, a fertőzés várhatóan végigvonul majd az egész országon. A járványügyi szakorvos hozzátette: nagyon változékony kórokozóról van szó, ezért nincs ellene védőoltás.

MR - Krónika
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
  • Nyílt hibridháborús hadüzenet a Székelyföldnek
    A megfélemlítés az egyik, talán legfontosabb célja a hibrid háborúnak. Bukarest ezúttal – akarva-akaratlanul – bevallotta, hogy háborút indított a Székelyföld ellen – még ha annak „csak” hibrid változatát is.
MTI Hírfelhasználó