A Fidesz elutasítja az MSZP gyűlöletkampányát
Az MSZP óriásplakátokon folytatott, országos gyűlöletkeltő kampányának leállítását követelik Fejér és Nógrád megye kormánypárti parlamenti képviselői.
2013. január 29. 11:41

Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, megérkezett Fejér megyébe is az MSZP Ron Werber-i gyűlöletkampánya, amely szerinte az ellenzéki párt kudarca. Az itt élők nem kérnek a gyűlöletkeltésből, nem kérnek a rombolásból, mert nyugalomra és biztonságra van szükségük - hangoztatta.

A Fidesz a gyűlölködés helyett a családok, a nyugdíjasok, a bérből és fizetésből élők, a hazai vállalkozások érdekében folytatja kormányzását mind országosan, mind Fejér megyében - mondta Törő Gábor. Dorkota Lajos kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a szocialisták semmit nem tanultak 2010-es bukásukból, amely azért következett be, mert a bankokat támogatták az emberek helyett. Szerinte az MSZP által külföldi kézbe juttatott Dunaferrnél veszélybe került több ezer munkahely megvédésén kellene fáradozniuk, és nem az emberek szembeállításán.

Tessely Zoltán, Bicske polgármestere közölte, hogy 2010-ben egyetlen választókerületben sem kértek az MSZP hazugságaiból, és ma is ez a helyzet. Úgy vélte: az óriásplakátokon mocskolódás helyett bocsánatkérésnek kellene lennie azért, hogy eladósították, kifosztották, megnyomorították az országot.

Varga Gábor, Cece polgármestere hangsúlyozta: a déli térség Fejér megye legelmaradottabb vidéke, ahol sok problémával küzdenek. A szocialisták által 2010-ben "otthagyott romokból építik újjá a környéket", és nem kérnek a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájából - tette hozzá.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az elmúlt évek eredményei - csökkenő államadósság és rezsiköltség, emelkedő minimálbér, a nyugdíjak értékének megtartása - a magyar emberek áldozatvállalásának és munkájának köszönhetőek. A siker közös, amire büszkék vagyunk, ezért a magyar kormány a gyűlöletkampány helyett folytatja a kormányzást, hogy nyugodtan, tiszta tekintettel állhassunk választóink elé - fogalmazott.

Az öt képviselő felszólította a Fejér megyei MSZP vezető politikusait - Herczog Edit EP-képviselőt, Magyar András dunaújvárosi választókerületi felelőst, Horváth András megyei elnököt, Szabadkai Tamás megyei közgyűlési képviselőt és Márton Roland székesfehérvári elnököt -, hogy állítsák le a gyűlöletkampányt.

Nógrád megyének nyugalomra, együttműködésre, további kormányzati támogatásra van szüksége, a szocialisták pedig jobban tennék, ha rombolás helyett ők is bekapcsolódnának az építkezésbe - ezt már Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke mondta kedden Salgótarjánban.

A politikus sajtótájékoztatón azt mondta: a szocialisták lejárató kampányt indítottak Nógrádban is, vagyis a megye területén is megjelentek azok az óriásplakátok, amelyeken két kormánytag lejáratására tesz kísérletet a Magyar Szocialista Párt.

Becsó Zsolt hozzátette: 2010-ben egy tönk szélére sodródott, jövőkép nélküli országot vett át a Fidesz-KDNP, de az utóbbi két évben sikerült stabilizálni a pénzügyeket, új alapokra helyezni a közigazgatást, konszolidálni az önkormányzatokat, megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét. Kiemelte: Nógrád megye pedig végre megkapta azt a kitüntető figyelmet, amelyet már régen meg kellett volna kapnia egy hátrányos helyzetű térségnek.

Kitért rá, hogy 2002 és 2010 között Nógrádban mintegy 10 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma. Ezzel szemben az utóbbi évek eredményei közé sorolta a 8 milliárdos turisztikai fejlesztési forrást, az árvízvédelmi beruházásokat, a 21-es főút négysávosításának elindítását, új ipari területek kialakítását.

Becsó Zsolt úgy fogalmazott: ebben a helyzetben a szocialisták ahelyett, hogy támogatnák a megye érdekét szolgáló törekvéseket, és alkotó, előremutató javaslatokat fogalmaznának meg, lejárató kampányt indítottak a térségben is. Ahelyett, hogy Kolozsvár után a Kárpát-medence valamennyi településére elmennének, és bocsánatot kérnének a nemzetromboló, hazugságra épülő és a morális, pénzügyi csődöt jelentő nyolc évük miatt, kiskorúnak nézik az embereket - tette hozzá a képviselő.

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó