Pálffy: Létre kell hozni a családi biztos intézményét
Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába került családokat - közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője az M1 Ma reggel című műsorában.
2013. január 31. 11:30

Pálffy István azt mondta, a családi adókedvezmény kiterjesztése után további védelmet biztosítanának azoknak a családoknak, amelyek "hitelcsapdában (...) vergődnek vagy éppen a szélén táncolnak". Ez a családi csődvédelem - tette hozzá.

Közölte, létrehoznák a családi biztos intézményét. A biztos "olyan együttműködést folytat a családokkal, amelynek során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul" - fogalmazta meg.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában. "Ez nem valamiféle (...) a családokra oktrojált, felülről irányító biztos, hanem egy együttműködő partner" - hangsúlyozta.

Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek.

Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat - közölte.

MTI
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó