Minket is érint a bundabotrány
A 2009-es Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés is érintett a nemzetközi bundabotrányban az angol sajtó értesülése szerint.
2013. február 5. 12:06

A Daily Mail című lap internetes kiadásában megjelent cikk arról számol be, hogy a Liverpool által 1-0-ra megnyert találkozó egyike annak a 380 futballmeccsnek, melyet az Europol hétfői bejelentése szerint a nemzetközi bűnszervezet - a gyanú alapján - az Európai Unió országaiban manipulált.

A cikk szerint Vukasin Poleksicnek, a hajdúságiak kapusának azért fizettek, hogy több mint két gól szülessen a meccsen. Ahogy a lap fogalmaz, amennyiben ez volt a montenegrói hálóőr "feladata", nem végzett jó munkát, ugyanis a találkozó hivatalos statisztikája szerint az angol gárda játékosai hétszer találták el a debreceni kaput. Ugyanakkor az is szerepel a cikkben, hogy az utolsó negyedórában nem sok dolga volt Poleksicnek, mivel Rafael Benitez, a Vörösök akkori mestere védekező felfogású cserékkel próbálta bebiztosítani a minimális előny megtartását.

Rob Wainwright, az Europol igazgatója hétfőn leszögezte, az elcsalt mérkőzések között két Bajnokok Ligája-mérkőzés volt, az egyiket pedig Angliában játszották.

A jelenleg is a Debrecent erősítő Poleksicet 2010-ben eltiltotta az európai szövetség, mivel a fegyelmi bizottság határozata szerint elmulasztotta jelenteni, hogy egy későbbi, de ugyancsak 2009-es találkozó, a Fiorentina elleni BL-mérkőzés alkalmával a vesztegetési kísérlet alanya volt. Ugyanezért Mészáros Norbertet is eltiltotta az UEFA, ugyanakkor őt később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette, mert nem találta bizonyítottnak, hogy kapcsolatba lépett volna olyan személyekkel, akik meg akarták őt vesztegetni. Poleksic büntetését viszont helybenhagyta. A CAS közleménye azonban akkor leszögezte: a vizsgálat során az nem nyert bizonyítást, hogy manipulált eredmény született volna az ominózus találkozón, melyen a Fiorentina 4-3-ra győzött a Debrecen ellen.

MTI nyomán
  • Amerikától Szlovákiáig bírálják Sorost
    Robert Fico, Recep Tayyip Erdoğan, Matteo Salvini és Jarosław Kaczyński – csak néhány politikus azok közül, akik a belügyeikbe való beavatkozással vagy az országuk választásának befolyásolásával vádolták meg Soros Györgyöt az elmúlt években. A magyar származású amerikai milliárdos nevét könnyedén fellelhetjük a külföldi sajtóban is.
  • Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot Müller Cecília
    Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.
  • Copy-paste forradalmak
    A forradalomexport azért veszélyes, mert a Majdan-klónok képesek önmagukat területileg átmásolni.
MTI Hírfelhasználó