Lázár: a most sértett Sólyomnak súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott interjút.
2013. február 9. 15:43

Nyilatkozata szerint az áram- és a gázárnak 2014. júniusban 30 százalékkal kevesebbnek kell lennie. A magát rebellis alkatként jellemző Lázár János a Népszabadságnak adott interjúban az energiacégeknek azt üzente: „a korábbi üzleti modellnek vége van. El kell döntsék, megelégszenek a tisztességes haszonnal, és maradnak, vagy extraprofitot akarnak.”

A lapnak nem erősítette meg Matolcsy György esetleges jegybankelnöki kinevezését, de azt szeretné, ha tisztességes ember lenne a jegybankelnök, mert Simor András szerinte nem az, és „saját bankár barátain kívül meg is fagyott körülötte a levegő”. Lázár a Népszabadságnak azt mondta: Simor „politikai értékítélet alapján válogatott az együttműködés minőségében és mélységében”.

„»Szegénységet mindenkinek«, ez az IMF programja Magyarországon” – válaszolta Lázár János a lap IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésére. A tandíjjal kapcsolatban Lázár a lapnak azt mondta: nincs, és nem is lesz.

Arra, hogy az oroszok állítólag 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt vennének, Lázár azt mondta, hogy „nincs valóságalapja”. Az E.On-vásárlással kapcsolatban – ami akár 350 milliárdjába is kerülhet az államnak, ami azt jelenti, hogy Magyarország kétszer annyit is fizethet a cégekért, mint azok értéke –, Lázár azt mondta: „Az E. On tisztességesen ki lesz például fizetve.”

A berni egyetemen a magyar alkotmányos kultúra hanyatlásáról beszélő Sólyom Lászlóról azt mondta: hogy súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében. Sólyom sértett ember, és a személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz – véli Lázár.

Index, nol
  • KDNP-képviselő: Politizálás a lovagkirály bűvkörében
    Portrébeszélgetés Móring József Attila kereszténydemokrata politikussal: A liberális, nemzetek nélküli társadalom hívei összehangolt támadást indítottak a nemzeti, konzervatív berendezkedésű országok ellen és a hazai ellenzék beállt ebbe a kórusba. Semmi nem számít nekik, csak a hatalom megszerzése. Semmi nem szent, még a vírushelyzetet is politikai haszonszerzésre használják. Hamis videók, álhírek látnak napvilágot sorra.
  • Hiszek egy Hazában - Jelenczki-film Trianonról
    Képzeljük el, hogy mi történne, ha 2020-ban a társadalom, annak a 90%-a a „Hiszek egy” hitvallásával azonosulna, mint ahogy tette azt az 1920-as békediktátum után? Volt egy statisztikai felmérés a Történelmi Magyarországon, amely kimutatta, hogy a lakosság több mint 90%-a Tragédiának vallja a trianon-i diktátumot.
  • Turbófokozatba kapcsolt a Demeter Szilárd elleni lejáratókampány
    Ezúttal levelet hamisítottak a PIM főigazgatójának nevében, amely a közösségi médiában terjed. Megadja Gábor írásában leszögezi, hogy a liberálisok szerint Orbánt lehet Hitlerhez hasonlítani, Soros viszont szent.
MTI Hírfelhasználó