Lázár: a most sértett Sólyomnak súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott interjút.
2013. február 9. 15:43

Nyilatkozata szerint az áram- és a gázárnak 2014. júniusban 30 százalékkal kevesebbnek kell lennie. A magát rebellis alkatként jellemző Lázár János a Népszabadságnak adott interjúban az energiacégeknek azt üzente: „a korábbi üzleti modellnek vége van. El kell döntsék, megelégszenek a tisztességes haszonnal, és maradnak, vagy extraprofitot akarnak.”

A lapnak nem erősítette meg Matolcsy György esetleges jegybankelnöki kinevezését, de azt szeretné, ha tisztességes ember lenne a jegybankelnök, mert Simor András szerinte nem az, és „saját bankár barátain kívül meg is fagyott körülötte a levegő”. Lázár a Népszabadságnak azt mondta: Simor „politikai értékítélet alapján válogatott az együttműködés minőségében és mélységében”.

„»Szegénységet mindenkinek«, ez az IMF programja Magyarországon” – válaszolta Lázár János a lap IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésére. A tandíjjal kapcsolatban Lázár a lapnak azt mondta: nincs, és nem is lesz.

Arra, hogy az oroszok állítólag 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt vennének, Lázár azt mondta, hogy „nincs valóságalapja”. Az E.On-vásárlással kapcsolatban – ami akár 350 milliárdjába is kerülhet az államnak, ami azt jelenti, hogy Magyarország kétszer annyit is fizethet a cégekért, mint azok értéke –, Lázár azt mondta: „Az E. On tisztességesen ki lesz például fizetve.”

A berni egyetemen a magyar alkotmányos kultúra hanyatlásáról beszélő Sólyom Lászlóról azt mondta: hogy súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében. Sólyom sértett ember, és a személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz – véli Lázár.

Index, nol
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó