Tiltakoznak a Római partiak a Párbeszéd Magyarországért véleménye ellen
"Tiltakozunk az ellen, hogy politikai mozgalmak 'bio-díszletnek' tekintsék a Római partot, Budapest lakosságát, a közvéleményt félrevezetve, félretájékoztatva, magukat környezetvédőknek feltüntetve!"
2013. február 26. 11:39

(A levél az LMP-ből kivált  Párbeszéd Magyarországért Platform fővárosi független képviselőinek állásfoglalására született. A három képviselő a mobilgát felépítése ellen szavazott.)

Tájékoztatjuk a széles közvéleményt, hogy egyesületünk 3500 aláírást gyűjtött össze és adott le a főpolgármesteri hivatalnak a mobilgátas árvízvédekezés megvalósítása érdekében.

A Római part árvízvédelmével az alábbi problémák oldódnak meg:

1. Százhetvenöt, közvetlenül a Dunába torkolló csatornabekötés felszámolhatóvá válik, melyek tartalma szennyezi a Duna élővilágát és a Római partot.

2. Árvízek után a Római part területére több tonna klórmészt és nátriumhipokloritot kell kiszórni fertőtlenítés céljából, mely anyagok környezetromboló hatásúak.

3. Rendezett közterületek, sétányok, kerékpárutak, játszóterek, mosdók, illemhelyek, megfelelő közvilágítás kerülhet kialakításra.

4. A vendéglátóhelyek zsír- és olajszármazékainak összegyűjtése és elvezetése megoldhatóvá válik.

5. A Római parton létesítendő mobilgátrendszer egyben 14 hektár állami tulajdonú telket is védeni fog árvízek esetén.

A Római partért Egyesület március 2-án, szombaton 15.00-ra a Római parton a Béke csónakház (1031 Budapest, Kossuth Lajos üp. 53. közvetlenül a Duna parton) elé fertőtlenítési performanszt hirdet meg, amelyre minden kedves érdeklődőt várunk!

Római partért Elnöksége

gondola
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó