Plágiumvád Radics Gigi dala ellen
2013. február 27. 10:08

Mi a közös Radics Gigi (16) magyar és Paula Seling román énekesnőben? Egy olvasó-riporterünk szerint a daluk refrénje. Lapunk figyelmét egy olvasónk hívta fel az említett román sztár Timpul című, 2003-ban íródott slágerére, amely hangulatában, de a laikus hallgatók szerint még a dallamában is kísértetiesen hasonlít Radics Gigi Úgy fáj című eurovíziós versenydalához, legalábbis annak refrénjéhez.

(...)

- A két dal refrénjének dallamvezetése szinte teljesen ugyanaz, a ritmusa különbözik - árulta el a komolyzenészként végzett szakértőnk.

Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó