Fidesz: az emberek nem vevők többé a szocialisták hazugságaira
A magyar emberek nem vevők többé a szocialisták hazugságaira - reagált a Fidesz az MSZP által készített filmre. A film alapanyaga - részben - lopott.
Utoljára frissítve: 2013. március 3. 19:39
2013. március 3. 14:42

A szocialisták ezúttal is az emberekkel mennek szembe. Nincs ma Magyarországnak olyan zuga, ahol ne jelezték volna már, hogy nem kérnek a baloldal gyűlöletkampányából, ők most mégis folytatják - áll a Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz szerint az MSZP százmilliókat költ arra, hogy gyűlölettel árassza el az országot.

"A szocialisták kampányából a kétségbeesés ordít: ők is érzékelik, hogy a magyar emberek nem vevők többé a hazugságra, a mocskolódásra" - fogalmaztak, hozzátéve, hogy a szocialisták egyszer már tönkretették az országot, éppen ezért a magyar emberek nem kérnek többé a veszélyes gazdaságpolitikájukból.

Az MSZP kétségbeesésében egyre csak süllyed a gyűlölettel teli világába, ahol csak uszítás és hergelés van. A magyarok azonban soha többé nem akarnak velük együtt süllyedni. "Talpra álltunk, és Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban" - zárul a közlemény.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap a húszperces kisfilm bemutatását követően újságíróknak elmondta: a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Arénában tartanak évértékelő rendezvényt. A filmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól. Közölte azt is: a kampány egésze 15-16 millió forintba került, ebben benne van az Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátok és a kampányfilm költsége is.

Az RTL Klub lopás miatt levélben fordul az MSZP-hez

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából - tudatta az RTL Klub sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

Az RTL Klub kéri a jogsértő állapot megszüntetését - olvasható a közleményben.

Mint írták, a filmben "saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is."

Közölték, erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását.

"Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" - szögezték le.

Az RTL kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videómegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa - zárták a közleményt.

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó