Elkészült az MSZP gyűlöletvideója
Manipulatív kampányfilm Ron Werber szellemében a kormány lejáratására
Manipulatív képkockákkal és narrációval mosná össze a kormányt a szélsőjobboldallal az MSZP vasárnap bemutatott kampányfilmje. A Fidesz szerint a videóból ordít a kétségbeesés: „A magyar emberek nem vevők többé a hazugságra, a mocskolódásra.”
2013. március 4. 09:03

Kampányfilmet készített az MSZP az Orbán-kormány tevékenységéről, illetve arról, szerintük hol tart ma az ország. A Magyarország ma című tizenkilenc perces videót tegnap mutatták be Budapesten. Mesterházy Attila pártelnök a vetítés előtt művészeti alkotásnak minősítette a kisfilmet, amely az országszerte már látható plakátkampányukat egészíti ki. (A plakátokon Orbán Viktor, Hoffmann Rózsa és Matolcsy György látható rendkívül előnytelen képeken.) Mesterházy közölte: a filmet „fiatal művészek” készítették, ám azt nem árulta el, személy szerint kik. Ugyanakkor a képsorok azt valószínűsítik, hogy a közelmúltban reaktivált izraeli kampánytanácsadó, Ron Werber is komoly szerepet vállalhatott a gyűlölettel és manipulációval teli filmben.

– Interjúalanyok, tények és életképek keverednek a filmben – fogalmazott az elnök, noha a filmben egyetlen grafikon, adatsor sem látható. Mesterházy Attila azt állította: a film és a plakátkampány összesen tizenöt-tizenhat millió forintba került.

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában

Lopáson kapták az MSZP-t

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

Nem ez volt az első eset, hogy az MSZP-nek meggyűlt a baja a szerzői jogokkal: legutóbb 2012 szeptemberében kapták hazugságokon és lopáson a pártot. Akkor az a dokumentum szivárgott ki, amely 26 oldalban taglalta, hogy miként bővítenék táborukat a szocialisták.

Egy évvel korábban pedig Földes Hobo László háborodott fel azon, hogy az MSZP kongresszusán bejátszották egy korábbi koncertfelvételét, amelyen József Attila Hetedik című versét dolgozta fel a Hobo Blues Band. „A felvétel felhasználásáról nem volt tudomásom, engedélyemet nem kérték. (Nem is adtam volna meg.) – írta az MNO-n hozzászólásban az énekes.

Magyar Nemzet
  • A botránykoalíció cinikus stratégiája
    Orbán Viktor Magyarország történelmi távlatokban is leggyűlöletesebb, leghazugabb ellenzékével szemben áll helyt.
  • Csütörtökön kezdődik a fiatalok oltása
    Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
  • Varga Mihály: Ösztönző fiskális hozzáállásra van szükség
    Segítő, ösztönző, támogató fiskális hozzáállásra van szükség 2023-ig; a kormány egyensúlyra törekszik, de 2022 még a mérsékelt hiánycsökkentés éve lesz - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Portfoliónak adott, hétfőn közölt interjújában, ahol azt is elmondta, nem lát túlfűtöttségi kockázatot a gazdaságban.
MTI Hírfelhasználó