Ma nyílik az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására
Ma délelőtt nyitja a meg kapuit az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyen többek között őstulokszalámi, málnamustáros kacsakolbász, rozscipóban tálalt csicsókakrémleves és számos más ínyencség várja a látogatókat egészen vasárnap estig Budapesten.
2013. március 8. 11:11

    A vásár vendégei csaknem 120 magyar termelő már megszokott portékáinak frisshússal, hallal és zöldségekkel kibővített árukínálatából válogathatnak, illetve az úgynevezett gasztropontokban akár a vásáron megtalálható alapanyagokból elkészített finomságokba is belekóstolhatnak a Millenárison.


    A tél végével egyre nő a zöldségfogyasztás, ennek megfelelően a vásáron olyan leves- és főzelékfélék is helyet kapnak, amelyeket a tradíciók jegyében, de új formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Ilyen ínyencség például a tejszínes céklafőzelék malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzelék bélszínrolóval, a csicsókakrémleves rozscipóban tálalva, vagy a bajai halászlé grillezett pontytejjel.


Lehet kóstolni gratinírozott zöldségeket bükki sajtmártásban, zelleres-almás salátát füstölt fürjtojással vagy tanyasi csirkepörköltet minitúrógombóc-körettel. A minifogások mellé a legkiválóbb magyar borokat és pálinkákat kínálják kísérő gyanánt.


A szervezők szerint "igazi szenzációnak" ígérkezik az őstulokkolbász és a -szalámi. A háziasított szarvasmarhák őséhez, az őstulokhoz nagyon hasonló, primitív marhafajtákból visszatenyésztett Heck-marhából hatvan példány él a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ezekből most vágtak először, így a vásárra kilátogatók az elsők között kóstolhatják meg az "őstulokból" készült húskészítményeket. 

mti
MTI Hírfelhasználó