Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken áprilistól
Gyógyszerárcsökkenést hozott a legutóbbi vaklicit. A medicinák átlagosan 14,2 százalékkal kerülnek majd kevesebbe.
2013. március 13. 16:20

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) tájékoztatása szerint összesen 712 készítmény ára csökken, jellemzően asztma, depresszió és az oszteoporózis kezelésére szolgáló készítmények, továbbá olcsóbbak lesznek egyes prosztatadaganat gyógyítására használt patikaszerek és onkológiai, valamint pszichiátriai gyógyszerek is.

A gyógyszertámogatásba való befogadásnál két éve vezették be az úgynevezett vaklicites eljárást. Ennek lényege: a gyógyszergyártók úgy licitálnak, hogy nem látják, mekkora összegért kínálják konkurenseik az egyes készítményeket, s így nagyobb árversenyben nagyobb árcsökkentés érhető el.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó