Első fokúra mérsékelték a riasztást
Másodfok már sehol sincs érvényben, de nagy területeken van első fokú, citromsárga riasztás. Az élénk szél több helyen hordhatja a havat.
2013. március 26. 13:39

Folytatódik a havazás (azonban a Tiszántúl délkeleti, keleti részén havaseső, eső is előfordulhat). Ma éjfélig összességében általában újabb 5-10 cm friss hó valószínű - a nagyobb megmaradó hómennyiség a Dunántúl délkeleti felében valószínű.

Az élénk északkeleti szél több helyen képes lesz hordani a lehullott havat. A Jászság térségében a délelőtt még erős északkeleti szél erősebb hófúvást is eredményezhet (az érintett terület pontosan Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti része).

A szerdára virradó éjszaka a havazás súlypontja várhatóan áttevődik az ország északkeleti felére és szerdán napközben már döntően ezeken a területeken számíthatunk ismétlődő havazásra. A szerdai napon 3-10 cm hó várható az ország északkeleti felében, a nagyobb hómennyiség az északkeleti megyékben várható. Szerdán napközben már a gyenge hófúvásnak is csökken a valószínűsége.

Ismét szabad az út a kamionoknak

Ismét szabaddá vált az átkelés Szlovéniába a 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek számára - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Bangó Szilárd közölte: 12 óra 30 perctől léphetik át ismét a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál a tehergépjárművek. Első ütemben a Rédics közelében lévő várakozóhelyeket ürítik ki, majd fokozatosan engedik át a kamionokat az országhatártól távolabb lévő megállóhelyekről.

A korlátozás miatt hétfő déltől nem léphettek át a határon Szlovéniába a teherjárművek, Zalában emiatt kedd reggel már több mint 700 kamion vesztegelt.

Baranyában megszűnt a kamionstop

Feloldotta a kamionstopot Baranyában a megyei védelmi bizottság kedden délben - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kasza Anett a közleményben utalt arra, hogy a hóhelyzet miatt hétfő este tiltották meg a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek forgalmát. A kamionstop miatt a megyében 17 órán keresztül 47 jármű vesztegelt szükségparkolókban és az utak mentén.

hirado.hu - MTI nyomán
  • Karácsony tudatlansága példátlan
    Karácsony Gergely korábban gondolkozott azon, hogy elinduljon az EP-választáson, és Brüsszelben folytassa a karrierjét, de végül elvetette ezt, mivel nem beszélt angolul.
  • Tisztifőorvos: a várandósok is megkaphatják a második oltást
    A terhesség 36. hete előtti időszakig a második védőoltást is megkaphatják a várandós kismamák az újabb nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok és vélemények alapján - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Gyurcsány Ferenc osztja a szerepeket a baloldalon
    Egyre több politikai elemző véli úgy, hogy bár hivatalosan Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje, férjének, Gyurcsány Ferencnek mindegy, hogy ki nyeri a baloldali előválasztást, mert úgyis mindenkit ő irányít.
MTI Hírfelhasználó