Támadások a rezsicsökkentés ellen
Megvan a közös nevező: az MSZP, a Szolidaritás és az E1014-PM is frontális támadást indított a rezsicsökkentés ellen.
2013. március 28. 19:28

Fidesz: az MSZP hagyjon fel a rezsicsökkentés támadásával!

A Fidesz felszólítja az MSZP politikusait, hogy hagyjanak fel a rezsicsökkentés támadásával - közölte a párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Selmeczi Gabriella arra reagált, hogy Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: pártja továbbra is támogatja a 10 százalékos rezsicsökkentést, de úgy véli, az igazságtalan, és ahogy szélesíti azt a kormányzat, úgy lesz egyre igazságtalanabb. Közölte azt is: üdvözli, hogy a programot kiterjesztik a nyugdíjasotthonokra is, de felhívta a figyelmet arra, hogy a térítési díjaknak csak egy részét teszi ki a rezsi, ezért azok legfeljebb 1-2 százalékkal mérséklődnek. Ezért azt javasolta: a teljes térítési díjat csökkentsék 10 százalékkal.

Selmeczi Gabriella szerint veszélyes politika az, mikor igazságosságnak álcázva még mindig az energiaszolgáltatók érdekében lépnek fel az MSZP politikusai. Az energiaszolgáltatók már sok milliárd forint hasznot vágtak zsebre - tette hozzá.

"Sajnálattal halljuk, hogy az MSZP a nyugdíjasotthonokra is kiterjesztett rezsicsökkentést sem tartja igazságosnak. A Fidesz ezzel szemben azt nem tartja igazságosnak, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok minden magyar család számára háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére a villany árát. A baloldalnak a rezsicsökkentés kapcsán sincs más mondandója, csak hogy az embereket egymás ellen hergelje" - fogalmaz a szóvivő.

Selmeczi Gabriella szerint a rezsicsökkentés minden magyar családot egyformán érint. Úgy fogalmaz, hogy Tiszabőtől Csopakig tíz százalékkal csökken a rezsiszámla, mert Tiszabőtől Csopakig minden magyar család, minden nyugdíjas, minden egyedülálló egyformán jogosult arra, hogy tíz százalékkal több maradjon a zsebében.

Fidesz: Bajnai hívja vissza a felheccelt fiatalokat!

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólította fel Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, hogy hívja vissza azokat "a felheccelt fiatalokat", akik újra a kormánypárt budapesti, Lendvay utcai székházánál készülnek tüntetni.

Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: "a Bajnai-gárda tagjai" e hét szombatjára ismét a Fidesz Lendvay utcai székházát választották célpontjuknak, ugyanazok, akik március 7-én "erőszakosan és törvénytelenül betörtek" az épületbe, "törtek-zúztak, és megfélemlítették az ott dolgozókat".

Emlékeztetett egyúttal - utalva a Magyar Nemzetben megjelentekre -, hogy csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás a pártszékháznál történtek ügyében. A tüntetők három héttel ezelőtt az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoztak.

A kormánypárti politikus szavai szerint úgy látszik, ismét ilyen "sajátos eszközökkel" próbálnak élni és provokálni. Mint fogalmazott, úgy tűnik, Bajnai Gordon volt miniszterelnök megint "madzagon rángatja a fiatalokat", felhecceli és erőszakos cselekedetre biztatja őket.

Kocsis Máté emellett idézte Kónya Péternek, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökének, az Együtt 2014 társelnökének hétfőn Halásztelken elmondott szavait. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: Kónya Péter hergelte az embereket, és egyebek mellett arról értekezett, hogy neki mint katonaembernek, aki sokáig a rendvédelemhez is kötődött, készülnie kell a háttérben.

Az ilyen mondatok üzenete ellenkezik minden józan ember demokratikus felfogásával, összeegyeztethetetlen a demokratikus gondolkodással, és a választások tisztaságára is veszélyt jelent - vélekedett a fideszes képviselő.

"Arra kérjük Bajnai Gordont, hívja vissza a katonáit, hívja vissza Kónya Pétert is a szélsőséges mondataival együtt, és hívja vissza a felheccelt fiatalokat", akik a húsvéti ünnep idején a Fidesz Lendvay utcai székházánál március 7-én történtek megismétlésére tesznek kísérletet - zárta szavait Kocsis Máté. 

A Fidesz hecceli a tüntetőket

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója mai sajtótájékoztatóján a Fidesz székházához tervezett civil tüntetés résztvevőit felheccelt, madzagon rángatott fiataloknak nevezi. A Magyar Szolidaritás Mozgalom felhívja Kocsis Máté figyelmét arra, hogy az állampolgárokat éppen a Fidesz heccelte fel hazugságaival, az alkotmány kiüresítésével, az Alkotmánybíróság ellehetetlenítésével, a röghöz kötéssel. Miközben a Fidesz az egykori állampárt agitprop apparátusának legrosszabb stílusát idéző módon, a rezsicsökkentéssel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy az elmúlt években romlott az életszínvonal, a megélhetés költségei átlagosan tizenhat százalékkal nőttek, a fiatalok elhagyják az országot, nőtt a munkanélküliek száma, még arra is találnak módot, hogy megpróbálják a demokratikus ellenzéket lejáratni.

Kónya Péter Halásztelken éppen az ilyen hazug módszerekre hívta fel a figyelmet, ahogyan arra is, hogy a jelenlegi választási rendszer a kormánypártoknak kedvez, és ez milyen veszélyeket rejt magában.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom aktivistái szombaton karitatív ételosztásban vesznek majd részt. Ha a Fidesz számára az, hogy a Szolidaritás Húsvétkor a rászorulóknak segít az ünnepet szebbé tenni „meglehetősen veszélyes és szélsőséges demokrácia-felfogás”, akkor az véleményünk, hogy a legnagyobb kormánypárt valóban nem érti, hogy mi az a szolidaritás.

Bajnai Gordon: Sorsfordító lehet 2014

Sorsfordító lehet 2014 az ország életében, évtizedekre eldőlhet mindenki jövője, jó vagy rossz irányba, éppen ezért az ország nem egy átlagos választás elé néz - mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője úgy fogalmazott: a tét az, hogy Magyarországot "vissza tudjuk-e hozni a normális európai uniós országok közé".

Mint mondta: gyakorlatilag a hazugság a kormányzás "legfőbb, és legkiforrottabb fegyvere".

A kormány rezsicsökkentését átverésnek nevezte a volt miniszterelnök, aki azt mondta: "a kormány elvette a magyarok többségétől a kenyeret, és morzsákat ad vissza nekik.

A Fidesz rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtésről szólva Bajnai Gordon azt mondta, hogy az nem szól másról, mint hogy a Fidesz szeretné minél több ember adatát megszerezni, hogy "utána folytathassa az agymosást". Bajnai Gordon azt kérte: senki ne adja oda "Kubatov Gábornak az adatokat, hangfelvételek, videofelvételek vannak arról, hogy ezeket az adatokat veszélyes, rossz célokra használják". Ezért jó lesz, ha a polgárok vigyáznak a Fidesz aláírás-propagandakampányánál - tette hozzá.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: ez a kormány "elvette szabadságunkat, tönkreteszi életesélyeinket".

A gazdaság zsugorodik, a munkanélküliek száma a rekordot ostromolja, az államadósság megint növekszik, a megélhetés pedig havonta 10 ezer forinttal kerül többe egy átlagos családnak, mint három évvel ezelőtt - közölte Bajnai Gordon. 

Nemcsak a fiatalok, hanem nagyon sok állampolgár "fel van háborodva azon, hogy a Fidesz, visszaélve kétharmados parlamenti többségével, el akarja venni szabadságunkat, hogy tönkretette az alkotmányosságot Magyarországon" - mondta Bajnai Gordon.

Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a fiatalokat a Fidesz hecceli, dühíti. Azt mondta, hogy a kormány szerint ma már bűn Magyarországon hajléktalannak lenni, a politika akarja megmondani, hogy ki él családban és ki nem, miközben ez az emberek egymás iránti szeretetéről szól. A magyar diákok köré pedig most már az alkotmányban húznak vasfüggönyt a "modern jobbágysággal", a röghöz kötéssel - jelentette ki. Ez dühíti fel az embereket, akik közül a legaktívabbak a fiatalok - tette hozzá.

A "céljaikkal egyetértünk, nem akarunk eléjük állni, sem oda menni és megzavarni őket". A cél közös, demokratikus eszközökkel leváltani a kormányt 2014-ben - mondta a volt kormányfő.

MTI, gondola
MTI Hírfelhasználó