Ciprus nem lép ki az euróövezetből
Nikosz Anasztasziadisz szerint a 10 milliárd eurós EU-IMF mentőcsomagnak köszönhetően a helyzet már rendeződött.
2013. március 29. 15:31

"Semmilyen módon nem fogunk az ország sorsával kísérletezgetni" - jelentette ki Nikosz Anasztasziadisz köztársasági elnök, mondván, hogy a helyzet már "rendeződött" a 10 milliárd eurós EU-IMF mentőcsomagnak köszönhetően.

Az euróövezeti országokat viszont azzal vádolta meg az államfő, hogy "példátlan követeléseikkel" kísérleti tereppé tették Ciprust. "Elhárítottuk a tragédiát" - hangsúlyozta. "A helyzet - minden tragédiájával együtt - már rendeződött."

Cipruson csütörtökön nyitottak ki mindössze hat órára a bankok közel két heti zárva tartást követően, de semmi rendkívüli esemény nem történt. Az emberek nyugodtan vártak sorukra, hogy felvehessék az egy napra engedélyezett 300 eurójukat. Pénteken a bankok már rendes nyitva tartás szerint üzemelnek és sorok is csak elvétve alakultak ki. A pénzfelvételi és átutalási korlátozások még legalább egy hónapig érvényben maradnak Cipruson.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Szélsőségek fogságában
  A középmértéknek a védelme vált elsődlegessé, amelyet a balliberális gondolkodás nem tűr meg.
 • Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
  Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.
 • A családtámogatásokat bővíteni fogják, nem szűkíteni
  A családtámogatásokhoz nem nyúlunk - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Novák Katalin hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövőben is inkább bővíteni fogják, nem szűkíteni.
MTI Hírfelhasználó