Ciprus nem lép ki az euróövezetből
Nikosz Anasztasziadisz szerint a 10 milliárd eurós EU-IMF mentőcsomagnak köszönhetően a helyzet már rendeződött.
2013. március 29. 15:31

"Semmilyen módon nem fogunk az ország sorsával kísérletezgetni" - jelentette ki Nikosz Anasztasziadisz köztársasági elnök, mondván, hogy a helyzet már "rendeződött" a 10 milliárd eurós EU-IMF mentőcsomagnak köszönhetően.

Az euróövezeti országokat viszont azzal vádolta meg az államfő, hogy "példátlan követeléseikkel" kísérleti tereppé tették Ciprust. "Elhárítottuk a tragédiát" - hangsúlyozta. "A helyzet - minden tragédiájával együtt - már rendeződött."

Cipruson csütörtökön nyitottak ki mindössze hat órára a bankok közel két heti zárva tartást követően, de semmi rendkívüli esemény nem történt. Az emberek nyugodtan vártak sorukra, hogy felvehessék az egy napra engedélyezett 300 eurójukat. Pénteken a bankok már rendes nyitva tartás szerint üzemelnek és sorok is csak elvétve alakultak ki. A pénzfelvételi és átutalási korlátozások még legalább egy hónapig érvényben maradnak Cipruson.

MTI nyomán
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc
  Úgy tűnik, Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc, amit még az elején jó lenne szolid mederbe terelni. Tekintettel arra, hogy az idén lesz a trianoni békediktátum centenáriuma.
 • Felbecsülhetetlen erő rejlik a diaszpóra magyarságában
  Ma már a diaszpóra magyarsága is a nemzetünk része, és az anyaország is úgy tekint rájuk, ahogy az őket megilleti – jelentette ki lapunknak a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. Szilágyi Péter szerint a diaszpórában élők támogatására létrehozott programok megerősítették a világban elszórtan élő honfitársainkat, helyi közösségei­ket.
 • A magyar közvélemény elfogadhatatlannak tartotta a trianoni békeszerződést
  Magyarország kisállammá vált az Osztrák–Magyar Monarchia első világháborús veresége és összeomlása következtében. A trianoni döntés értelmében korábbi hatalmi pozíciója mellett elvesztette lakosságának egyharmadát és területének kétharmadát. A trianoni határokat az ország közvéleménye egyöntetűen igazságtalannak, elfogadhatatlannak és ideiglenesnek tartotta.
MTI Hírfelhasználó