Századvég: Stabil kormánypárti előny
A Századvég 2013 márciusában készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népesség, mind a biztos szavazók körében.
2013. március 29. 16:37

2013. márciusban a választókorúak 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, így a választási aktivitás lényegében január óta nem változott, továbbra is alacsonynak mondható.

A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya megegyezik a februárban mértekkel, jelenleg is a megkérdezettek 44 százaléka tartozik ebbe a körbe.

A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, ami pozícióját illetően továbbra is stabilnak tekinthető. A legnagyobb ellenzéki erő, az MSZP az előző hónapban mérttel megegyezően továbbra is 14 százalékon áll. A Jobbik és az LMP támogatottsága kis mértékben csökkent ebben a közegben, előbbire 8, utóbbira 2 százalék voksolna. Az Együtt 2014 támogatottsága 2013 márciusában 6 százalékos a teljes népesség körében, a Demokratikus Koalícióra és az egyéb pártokra a lakosság 1-1 százaléka adná a szavazatát.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 44, az MSZP 28 százalékon áll. A Jobbik támogatottsága 15, az LMP-é 3 százalék. Ebben a dimenzióban az Együtt 2014-re 8 százalék voksolna, a Demokratikus Koalíciót, illetve egyéb pártokat 1-1 százalék juttatná a parlamentbe.

Századvég
  • Karácsony tényleg katasztrófa
    A kormány továbbra is javasolja, hogy a budapesti városvezetés éljen a kormányzati segítséggel, és közösen tegyék lehetővé, hogy a 60 milliárd forintos megtakarításból 10 milliárd forintot a fővárosi önkormányzat 50 vadonatúj, környezetbarát trolibusz beszerzésére fordítson - írta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.
  • David Cornstein: Nincs baj a magyar demokráciával
    Az Egyesült Államok távozó nagykövete arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, mi volt Orbán Viktor első kérdése, amikor a vacsorafőzés közben érte Donald Trump telefonhívása.
  • Szigorodnak a maszkviselés szabályai
    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó