Újabb kormánypárti sikerek
Monoron, Regölyben és Túristvándiban is a Fidesz támogatásával indult jelöltet választották az időközi választásokon.
2013. április 8. 09:50

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz–KDNP jelöltje a monori időközi önkormányzati választáson, így folytatódott a kormánypárt 2013-as győzelmi sorozata a tízezer főnél népesebb településeken tartott választokoson. Mint ismert, a Fidesz–KDNP két héttel ezelőtt a dunakeszi és szentendrei időközi választáson győzött, és most ismét egy Pest megyei településen diadalmaskodott. A kormánypártok győzelmének értékét növeli, hogy a jobbközép erők növelték a 2010-es választásokon szerzett szavazati arányukat.

Balogh Imre Ferenc, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb voksot a monori 1-es számú egyéni választókerületben vasárnap tartott időközi képviselő - választáson, így ő foglalhatja el a lemondás miatt megüresedett képviselői helyet - közölte a város jegyzője.

Urbán Hajnalka tájékoztatása szerint az érintett 1767 választópolgár közül 380-an mentek el szavazni, ami 21,5 százalékos részvételnek felel meg, egy voks érvénytelen volt. A három jelölt közül a legtöbb, 212 szavazatot Balogh Imre Ferenc (Fidesz) kapta, megelőzve Bokros Tibort, a Jobbik jelöltjét, akinek 110 szavazatot sikerült szereznie. A harmadik helyen - 57 vokssal - az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Mikla László végzett - tette hozzá a jegyző.  Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a kerület korábbi képviselője, Husz Enikő Judit (Fidesz - KDNP) idén január 31-ei hatállyal lemondott tisztségéről. A több mint 18 ezer lelkes Monor képviselő - testületében a polgármesterrel együtt jelenleg tizenegyen dolgoznak, többségében a Fidesz-KDNP színeiben, hozzájuk csatlakozik majd a vasárnapi győztes, Balogh Imre Ferenc.

Kövér István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást

Budainé Vajk Ildikó elmondta: Kövér István 369, a független Makovics Erika Anna 130, a szintén független Jókai Jánosné 11 szavazatot kapott. A győztes, az önkormányzat jelenlegi Fidesz-KDNP-s alpolgármestere a voksok több mint 72 százalékát szerezte meg. A választáson 515-en vettek részt, öten érvénytelenül szavaztak. A 962 választásra jogosult 53,5 százaléka jelent meg az urnáknál. Az 1187 fős községben azért rendeztek az időközi választást, mert 2012. december 31-ével összeférhetetlenség miatt lemondott tisztéről Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester, aki január 1-jétől a tamási járási hivatal vezetője.

A Fidesz támogatásával indult jelöltet választották Túristvándi polgármesterévé

A Fidesz és a Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indult Lakatos Tibor kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándiban - tájékoztatta a település jegyzője vasárnap este az MTI-t. Szabó József elmondta: az előzetes eredmények szerint Lakatos Tibor 292 szavazatot szerzett, Bolla István és Bóné László független jelöltek 111, illetve 17 szavazatot gyűjtöttek össze. Az 575 választóból 425-en adták le szavazataikat, az érvényes voksok száma 420 volt. Túristvándiban azért kellett a választást megtartani, mert Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz-KDNP) eddigi polgármestert január 1-jével a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki, ezért lemondott posztjáról.

MTI - MNO nyomán