Lemondott fizetése egy részéről a Raiffeisen Bank International vezetője
Visszautalta a banknak 2012-es jövedelme egy részét, kétmillió eurót Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója - írta kedden egy osztrák napilap.
2013. április 9. 11:30

    A bécsi székhelyű nemzetközi bankcsoport vezetőjének jövedelme 2012-ben prémiumokkal együtt 4,9 millió eurót tett ki - írta a Der Standard. Stepic a munkatársainak írt levelében úgy fogalmazott, fizetése "túl magas", és nem egyezik "egyéni felfogásával és a bankcsoport alapvető értékrendjével". A bankár nemrégiben kétmillió eurót visszautalt az RBI-nek, mint írta, "erkölcsi kötelezettségből és a vállalaton belüli szigorú takarékossági intézkedésekhez való hozzájárulásként".


A bankszakember közlése szerint egy részvényopciós program és a kiemelkedően jó 2011-es év alapján kiutalt prémiumok emelték meg a fizetését.
Sajtóértesülések szerint előzőleg a bankon belül zúgolódást váltott ki Stepic 4,9 milliós keresete, már csak azért is, mert a 2009-ben kapott 1,75 milliárd eurós állami tőketámogatást még nem fizette vissza a pénzintézet.


Az RBI szerdán nyilvánosságra hozandó éves jelentésében - amelyben egy osztrák törvény alapján most először a bankvezetők javadalmazását is részletesen feltüntetik - még az eredeti összeg szerepel majd. A visszautalt összeget a 2013-as mérlegben, a "rendkívüli bevételek" között könyvelik majd el.
Az RBI igazgatóságának együttes jövedelme 11,8 millió euró volt tavaly a Der Standard szerint, 43 százalékkal magasabb, mint 2011-ben. 

mti
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó