Fidesz: a baloldal saját botrányáról tereli el a figyelmet a dohánykoncesszió bírálatával
A Fidesz szerint a baloldal azért kezdett "kétségbeesett vádaskodásba" a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban, hogy elterelje a figyelmet a magyar belpolitika "egyik legdurvább botrányáról", amely a baloldalt érinti.
2013. április 25. 13:58

    "Kiderült, hogy a baloldal - és köztük azok, akik ma jogállamról, demokráciáról papolnak, és újabbnál-újabb lejárató hadjáratot indítanak Magyarország ellen - készek voltak az alvilággal is lepaktálni azért, hogy a 2010-es választásokat manipulálják és hatalmukat mentsék" - írta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója - a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatot ért ellenzéki bírálatokat követően - az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.


    Emlékeztettek arra, hogy a Portik-Laborc-ügy jegyzőkönyveiből az is kiderül: az alvilág a "dohányt" se sajnálta a baloldali politikusok együttműködésére.


    A Fidesz szerint ez az igazi "dohánybotrány", nem pedig az, hogy egy törvényes és nyílt pályázaton eddig több mint ötezer, a törvényi feltételeknek megfelelő és azt betartani kész magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ennek köszönhetően ma Magyarországon - számos európai országhoz hasonlóan - állami monopóliumként, ellenőrzött keretek között működik a dohányáru kiskereskedelme - fűzték hozzá.

mti
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó