Fidesz: a baloldal saját botrányáról tereli el a figyelmet a dohánykoncesszió bírálatával
A Fidesz szerint a baloldal azért kezdett "kétségbeesett vádaskodásba" a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban, hogy elterelje a figyelmet a magyar belpolitika "egyik legdurvább botrányáról", amely a baloldalt érinti.
2013. április 25. 13:58

    "Kiderült, hogy a baloldal - és köztük azok, akik ma jogállamról, demokráciáról papolnak, és újabbnál-újabb lejárató hadjáratot indítanak Magyarország ellen - készek voltak az alvilággal is lepaktálni azért, hogy a 2010-es választásokat manipulálják és hatalmukat mentsék" - írta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója - a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatot ért ellenzéki bírálatokat követően - az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.


    Emlékeztettek arra, hogy a Portik-Laborc-ügy jegyzőkönyveiből az is kiderül: az alvilág a "dohányt" se sajnálta a baloldali politikusok együttműködésére.


    A Fidesz szerint ez az igazi "dohánybotrány", nem pedig az, hogy egy törvényes és nyílt pályázaton eddig több mint ötezer, a törvényi feltételeknek megfelelő és azt betartani kész magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ennek köszönhetően ma Magyarországon - számos európai országhoz hasonlóan - állami monopóliumként, ellenőrzött keretek között működik a dohányáru kiskereskedelme - fűzték hozzá.

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A „harangzúgásos" magyar irodalomról a bor fővárosában
  A baloldali értlemiségiek által szerzett becstelen, immorális előnyök és kiváltságok – s velük a (Fekete Gyula szavával jellemezhető) „nemzetundoros" beidegződések – gyakran túlélték a rendszerváltozás fordulatát – fogalmaz Bertha Zoltán a Tokaji Írótáborra készülve.
 • Magyar arany- és ezüstérem 200 méter pillangón
  Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.
 • Megerősítette az erdők fokozott védelmét az agrárminiszter
  Az energiaválság miatt hozott, fakitermelést könnyítő szabályok jövő március végéig érvényesek, természetvédelmi területen pedig továbbra is tilos az őshonos fák tarvágása - erősítette meg miniszteri utasításban a kormány eddigi álláspontját Nagy István, az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint.
MTI Hírfelhasználó