Meghazudtolta Lázár Jánost egy fideszes képviselő?
Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő a hvg.hu-nak beszámolt róla, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Az állatorvosként dolgozó helyi képviselő azt mondja, hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről, különben úgy járnának, mint a szocialisták.
2013. április 30. 09:17

„Nem formális frakcióülés volt, hanem egy politikai egyeztetés, amely eredendően az aláírásgyűjtésekkel foglalkozott. A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet”- mondta az interjúban Hadházy Ákos, aki maga is lobbizott egy idős, régóta kiskereskedő házaspár mellett, mivel nincsenek összeköttetéseik.

„Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás”- vélekedett.

A helyi képviselő azért árulta mindezt el, mert szerinte a Fidesznek hosszú távon ezzel teszi a legjobbat. „Rövidtávon biztos, hogy kellemetlen, meg pár százalékot csökkenhet a népszerűség, de úgy gondolom, hosszú távon ez az, ami segíthet ennek a pártnak”- magyarázta. Hadházy szerint ugyanis, ha nincs rendes ellenzék, akkor előbb-utóbb a kormánypárt nem fogja tudni kontrollálni a saját döntéseit, „mert nem lesznek visszajelzések, hogy valami, amit teszünk, az rossz”.

A képviselő szerint, mivel nincs külső ellenzéke a párnak, „ez elvezetett oda, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak”. Hadházy arról is beszélt a hvg.hu-nak, hogy az ő szintjükön a Fideszben nincsenek viták és nagyon sokszor 98, meg 100 százalékos döntések születnek, amit nem tart helyesnek. „Sok olyan döntést hoztunk – legalábbis itt helyben – amely szerintem nem voltak kellően átgondolva, és sokszor sajnos inkább egyéni érdekeket szolgáltak, mint a városét. Ilyen volt ez a trafikügy is”- nyilatkozta.

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn Lázár János azt nyilatkozta, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy politikai alapon választották volna ki a trafikpályázatok győzteseit. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az irigység motiválja azokat, akik azt terjesztik, hogy helyi fideszes választókerületi elnökök döntöttek a koncessziós jogokról.

MTI Hírfelhasználó