Kovalenko-módszer a hosszútávú egészségért
Pácienseinken nemcsak a jelenlegi panaszokat térképezzük fel és kezeljük, de a hajlamok kimutatásával lehetővé szeretnénk tenni a megelőzést és minimalizálni a veleszületett betegségek kialakulási esélyeit minimalizálni – jegyezte meg Dr. Kovalenko Marina szabadalmaztatott módszertanával kapcsolatosan.
2013. április 30. 15:12

Dr. Kovalenko Marina 12 éve mozgásszervi megbetegedésekkel foglalkozik. Ezen tapasztalatok módszertanná foglalásával hozta létre a már 3 éve működő klinikáját, ahol szoros team-munka eredményeként több ezer kezelés áll már a hátuk mögött és kimagaslóan jó eredményekkel büszkélkedhetnek. A doktornő lapunknak a részletekről szólva úgy fogalmazott, empirikus alapokon nyugvó, egyénre szabott kezelési sémáikat folyamatosan bővítik, a páciensek igényeihez alakítják. Csökkentik a szükséges kezelések számát, újabb és újabb terápiás módszereket állítanak betegeik szolgálatába.

Mint folytatta, rendszeres külföldi tanulmányutak során gyűjtött tudásanyagot integrálják a módszertanba, negyedéves továbbképzések keretein belül fejlesztik tovább, folyamatosan megújulva és tovább tökéletesítve a korábbi kezeléseket. A módszer manuálterápiát, myofasciorelaxatios akupunktúrát, cérna beültetést, craniosacralis és- visceralis technikákat, nyirok drainage-t, orrmosást és most már újdonságként biomodulációs soft lézer terápiát foglal magába.

Ezen módszerek segítségével egyedülálló megoldásokat kínálunk például gerincsérvek kezelésére és karbantartására, belső szervi eltérések és sok más, gyakran alul diagnosztizált panaszokra- refluxtól vagy emésztési zavaroktól kezdve egészen az ínhüvelygyulladásokig – fűzte hozzá.

A klinika vendégei beszámolója alapján álljon itt néhány példa:

•             Gyenge mély, tartó izomzat mellet fennálló emésztési, vékonybél és más nyálkahártyák pangási – atípusos gyulladásokkal tarkított szindrómája, ami a gerincbántalmakat tovább erősíti, kóros folyadék visszatartást idéz elő, ami mind hormonok szintjén, mind testzsír – szövetközti folyadék háztartása szintjén zavart okoz, kóros elhízáshoz vezethet.

•             Az anyagcsere végtermék kiváltotta ízületi és íngyulladások, enthesopathiák – negatív környezeti hatásoknak is köszönhetően bizonyos szervezetünkbe jutott ártalmatlan anyagok feldolgozásuk során testünk számára teljesen idegen molekulákká alakulnak át – ezek ellen vagy ellenanyag termelődik, megalapozva az autoimmunitást vagy allergiás reakció jön létre, ami „rejtélyes” fájdalmakat, duzzanatokat és atípusos tüneteket produkál, mint hirtelen jövő, vándorló fájdalmak, nem múló visszatérő kisízületi gyulladások, de akár légzési nehezítettségek is.

•             A keringési zavarok, amelyek nem érik el a látható visszeresség vagy az érszűkület mértékét, halmozzák a fent említett elváltozásokat, csökkentik a trauma utáni regenerációt, „ok nélküli ” porckorong károsodások hátterében állhatnak. Ilyenkor hiába keresnek „klasszikus gócot”, a leletek mindent rendben mutatnak.

•             A napi szintű,  rázkódásokkal súlyosbított sport terhelés csigolyablokkokhoz vezet. Egyesek központi idegrendszer szintjén mozgásszervi fájdalmakat, mások vegetatív idegszálak révén belső szervi zavarokat okoznak, mint például gyomorégés vagy hasi fájdalmak, puffadások, epe kiürítési zavarok.

•             A gerincsérv nélkül is gyakran előforduló, ischiasért- lábba sugárzó fájdalmas ülőideg gyulladásért felelős, „Musculus piriformis

szindróma”- amin nem más, mint  ülőideget nyomó izom krónikus feszülése. Ez sokszor rejtve marad, de a rendszerhez tartozó musculus  peroneus /külső vádli izma/ sérülése- bokaficam esetén az ízület tartós működésképtelenségért felelőssé válhat.

•             A napi szintű,  rázkódásokkal súlyosbított sport terhelés csigolyablokkokhoz vezet. Egyesek központi idegrendszer szintjén mozgásszervi fájdalmakat, mások vegetatív idegszálak révén belső szervi zavarokat okoznak, mint például gyomorégés vagy hasi fájdalmak, puffadások, epe kiürítési zavarok.

•             Az arcüreg pangások, amelyek fül-orr –gégészek számára lilás, duzzadt nyálkahártya képében jelenik meg, és amit nem tartják kóros állapotnak, sok éves fennállás esetén sok ízületi gyulladás, nyaki feszülés, de akár szédülés és fülzúgás hátterében állhatnak.

•             Nem csak fájdalmakkal küzdő betegek, de egyre több tudatos, panaszok kialakulását megelőzni kívánó ember keresi fel rendelőnket. Például többedik éve készítjük fel hokis csapat tagjait mérkőzéseikre. Rendszeres  éves karbantartásokat végzünk annak érdekében, hogy a mikro traumák szintje ne haladja meg a szervezet  kompenzáló képességét.

•             Jégkorongosoknál a hideg- meleg állandó váltakozása irritálja a nyálkahártyát, így mikro gyulladásos anyagcsere végtermékek nagyobb mennyiségben képződnek a szervezetben, lerakódnak az esetlegesen túlterhelt, sérült izmokban, ízületekben. Rövidtávon ez korai kopásokhoz, hosszú távon  korai kopásokhoz, visszatérő sérülésekhez vezetnek.

családháló.hu
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Theresa May bejelentette lemondását
  A potenciális jelöltként számon tartott lehetséges utódok között szerepel Boris Johnson volt külügyminiszter, a keményvonalas tory Brexit-tábor zászlóvivője - aki a felmérések szerint a legnépszerűbb a párttagság körében -, valamint Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Amber Rudd munkaügyi miniszter, Sajid Javid belügyminiszter, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter és Penny Mordaunt védelmi miniszter.
 • Védelmi eszközök a hibrid háborúban
  Nagy mennyiségű fegyverhez is juthatnak, ha elérnek egy kritikus tömeget és európai bázisú laktanyákat foglalnak el. Az így megszerzett fegyverekkel pedig konkrét támadást indíthatnak európai célpontok ellen.
 • Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
  Nem akarja, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát, mert ez az oldal olyan dolgokat képvisel, amelyek "tönkreteszik Európát, Németországot is". A baloldal nem feltartóztatni akarja a migrációt, hanem támogatni, és egy "európai szocializmust" javasol, amelynek az árát a németek, és kisebb mértékben a közép-európaiak is megfizetnék.
MTI Hírfelhasználó