"A kormány az emberek, az MSZP a multi nagytőke oldalán"
Mára már teljesen egyértelmű, hogy a dohánytrafikügy is csak alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között több száz, egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is található.
2013. május 3. 15:04

A baloldal országos szinten és Szeged városában is láthatóan egyre nagyobb bajban van. Lehullott a lepel, hogy a baloldal és az alvilág paktumot kötött a 2010-es választás előtt. Kiderült, hogy készek voltak az ördöggel is cimborálni. Napról napra omlik össze a maradék hitelességük is, erkölcsileg vállalhatatlanná váltak, ezért indítottak újabb aljas és alaptalan lejárató hadjáratot.

Mára már teljesen egyértelmű, hogy a dohánytrafikügy is csak alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között több száz, egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is található. Szegeden például a nyertesek listáján szerepel Ménesi Helga, akinek a férje köztudottan Solymos László MSZP-s alpolgármester, valamint Botka László MSZP-s polgármester, országgyűlési képviselő baráti társaságához tartozik, illetve MSZP-tag. A helyi szocialisták aljas lejárató kampányát, hazugságait is ezen a szemüvegen keresztül kell megítélnie minden egyes szegedinek...

Minden rágalmazással szemben a valóság az, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kiírt és lebonyolított egy nyílt, törvényes pályázatot, hónapok óta ismert, nyílt szempontok és feltételek szerint. Nyilvánvalóan nem politikai döntés született, a nyertesek között országosan és Csongrád megyében is mindenféle ember található, köztük a nagy számok törvénye szerint nyilván jobboldali érzelműek, illetve rengeteg baloldali is. Országosan sok száz győztes kötődik egyértelműen az MSZP-hez.

Kétségtelenül sok a nem nyertes, csalódott pályázó. Az első pályázaton 5400 nyertest hirdettek, de közel 10 ezer pályázó nem nyert. Ez törvényszerű, hiszen a gyermekek és fiatalok védelmében éppen az a cél, hogy kevesebb helyen, nehezebben legyen elérhető a dohányáru. Hazánkban évente 35 ezren halnak meg dohányzás következtében, és felmérések szerint a fiatalok negyede cigarettázik, mivel ma lényegében ellenőrzés nélkül hozzájuthatnak a dohányáruhoz. Ennek gátat kellett vetni. Ezért a korábbi 40 ezer helyett 5-6 ezer cigarettát árusító trafik lesz. Ugyanakkor a kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

Eddig javarészt a multik kezében volt a dohány-kiskereskedelem. A családi trafikok száma most megtízszereződik az eddigiekhez képest, tehát tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban! A rendszer átalakításával a megnövelt árrésből képződő profit magyar kis- és közepes vállalkozásoknál csapódhat le! Ez volt a kormány, a Fidesz-KDNP másik kiemelt célkitűzése ebben az ügyben.

A szocialisták országos szinten és Szegeden is elárulták magukat. A polgárok pontosan értik, miért nem tetszik ez az intézkedés a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés se, a bankadó se, semmi, ami az emberek érdekében történik, de egy kicsit a nagytőke érdekeit sérti...

Szegedi Fidesz-KDNP frakció
 

gondola