Áder: Nincsenek konfliktusok, csak megoldásra váró feladatok
A magyar-szlovén kapcsolatok hagyományosan jók, megoldásra váró feladatok azonban mindig vannak - jelentette ki Áder János Ljubljanában.
2013. május 21. 13:51

A magyar-szlovén kapcsolatok hagyományosan jók, konfliktusmentesek, megoldásra váró feladatok azonban mindig vannak, így a közös infrastruktúra és a közlekedési hálózatok fejlesztése, vagy az energetikai rendszerek összekapcsolása - jelentette ki Áder János kedden Ljubljanában, miután megbeszélést folytatott Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel.

A magyar államfő a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta: a közös infrastruktúrafejlesztés részben európai uniós források bevonásával mehet végbe. Megemlítette a régóta tervezett V-ös európai közlekedési folyosó kialakítását, a közúti és vasúti hálózatok fejlesztését, de legalább ilyen fontosnak nevezte az energiarendszerek összekapcsolását.

Szlovén kollégájától azt kérte, hogy támogassa a határ két oldalán működő kis- és közepes vállalkozások együttműködését.

MTI nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó