MSZP: az összes kormánypárti politikus hozzátartozója mondjon le a koncessziós jogáról!
A nyertes pályázat ellenére sem nyit boltot egy miskolci fideszes képviselő családja. AZ MSZP üdvözli, hogy Nánási-Kocsis Norbert miskolci fideszes önkormányzati képviselő családtagjai nem élnek a trafikpályázaton elnyert lehetőségekkel, az ellenzéki párt szerint ugyanakkor a többi érintett kormánypárti politikus családtagjainak is hasonlóan kellene eljárnia.
2013. május 24. 16:50

Bár képviselőként nem vett részt a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogáról szóló döntésekben, az őt és környezetét ért támadások miatt Nánási-Kocsis Norbert hozzátartozói nem írják alá a győztes trafikpályázat szerződéseit. Ezt a Fidesz miskolci önkormányzati képviselője pénteken közölte az MTI-vel.

    A kormánypárti politikus közleményében hangsúlyozta, hogy képviselőként sem a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogosultságáról döntő pályázatok előkészítésében, sem a döntési folyamat befolyásolásában nem vett részt.


    Az elmúlt időszakban a személyét, hozzátartozóit és politikai közösségét ért támadások miatt azonban úgy döntött, hogy hozzátartozói - tiltakozásként - nem fognak élni az elnyert koncessziós lehetőségekkel, így a vonatkozó szerződéseket sem írják alá - áll a közleményben.


    Nánási-Kocsis Norbert egyetért az újrapályáztatás céljaival, és reményét fejezte ki, hogy döntésével újabb esélyekhez jutnak az eddig is dohány-kiskereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozók.

    Az MSZP miskolci szervezete pénteken közölte az MTI-vel: nem tudják elfogadni Nánási-Kocsis Norbert érvelését, és felháborítónak tartják, hogy "megpróbál mártírt csinálni magából, családtagjaiból, a Fideszből".


Az ellenzéki párt a közleményében úgy fogalmaz: több mint gyanús, hogy a képviselő családtagjai nyolc trafik üzemeltetését nyerték el.
Nánási-Kocsis Norbert pénteken közölte, hogy bár képviselőként nem vett részt a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogáról szóló döntésekben, az őt és környezetét ért támadások miatt hozzátartozói nem írják alá a győztes trafikpályázat szerződéseit.


A szocialisták helyesnek tartják a döntést, és ugyanezt várják a többi érintett Fidesz-KDNP-s képviselő hozzátartozóitól is.


Mint írták: Takács Gábor miskolci önkormányzati képviselő felesége, anyósa és öccse Miskolcon tizenkét, Csiba Gábor kórházigazgató, megyei önkormányzati képviselő felesége és lánya Miskolcon és Sajószentpéteren négy, Sebestyén László országgyűlési képviselő fia Miskolcon egy trafikkoncesszióval gazdagodott. 

mti
MTI Hírfelhasználó