Lesz valamikor esélyegyenlőség?
Trafikbotrány után jön a pénztárgépbotrány? Az új földtörvény nem más, mint az intézményesített földrablás! Milyen további fejlesztéseket tervez a kormány a sürgősségi ellátás hatékonyabb működése érdekében? Vissza mindent? A magyar bor megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez? Felkészült-e a kormány a szúnyog-invázióra? Mi az oka a katasztrofálisan megbukott rendőrségi cigányintegrációnak?
2013. május 25. 12:20

”Hazának füstje is kedvesebb mint idegen országnak tüze!” /Patriae fumus igni alieno luculentior./

 

Biztosak lehetünk benne, hogy a pünkösdi ünnepeket követően,  az Országgyűlés keddi ülésnapján sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza a kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik, Íme, a hétfőre tervezett felszólalások.

 

INTERPELLÁCIÓK

 

TÓTH CSABA, (MSZP): "Trafikbotrány után jön a pénztárgépbotrány?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

MAGYAR ZOLTÁN, (Jobbik): "Az új földtörvény nem más, mint az intézményesített földrablás!" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez.

 

BENE ILDIKÓ, (Fidesz): "Milyen további fejlesztéseket tervez a kormány a sürgősségi ellátás hatékonyabb működése érdekében?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

NYAKÓ ISTVÁN, (MSZP): "Vissza mindent!" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

BALCZÓ ZOLTÁN, (Jobbik): "Miért nem nyújtotta be a kormány a tavaszi jogalkotási programjában szereplő balatoni kártalanítási törvényt?" címmel - a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez.

 

TARNAI RICHÁRD, (KDNP): "A magyar bor megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez?" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez.

 

SÓS TAMÁS, (MSZP): "Káosz a szakmunkásvizsgáztatásban!" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

SNEIDER TAMÁS, (Jobbik): "Mikor ismeri el végre a kormány a szociális szakemberek munkáját nemcsak szavakkal, de tettekkel - béremeléssel - is?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.  

 

SZANYI TIBOR, (MSZP): "... Elmondom hát mindenkinek!" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

HARANGOZÓ TAMÁS, (MSZP): "Elég a visszaélésszerű bírságolásból!" címmel - a belügyminiszterhez.

 

KÉRDÉSEK

 

PÁL BÉLA, (MSZP): "Felkészült-e a kormány a szúnyog-invázióra?" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez.  

 

STAUDT GÁBOR, (Jobbik): "Mi az oka a katasztrofálisan megbukott rendőrségi cigányintegrációnak?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

NAGY CSABA, CSIZI PÉTER, (Fidesz): "Milyen intézkedéseket tesz a kormány az M60 gyorsforgalmi út továbbépítése érdekében?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

GÚR NÁNDOR, (MSZP): "Hány áldozata van Orbán munkaalapú  gazdaságpolitikájának?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez. 

 

VÁGÓ SEBESTYÉN, (Jobbik): "Lesz valamikor esélyegyenlőség?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

KORONDI MIKLÓS, (Jobbik): "Meddig kell még várni a megoldásra vagy a rejtett erőforrás számára minden megengedett?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.  

 

SZÁVAY ISTVÁN, (Jobbik): "Mit kíván tenni a kormány a vereckei honfoglalási emlékmű megóvása érdekében?" címmel - a külügyminiszterhez.

Bartha Szabó József
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
 • Emberkereskedők irányítják a migrációt
  Franciaország és Németország „saját határain vizsgálja meg, ki jogosult és ki nem a belépésre, ki képvisel hasznos munkaerőt a vállalatok számára és ki nem”. Olaszországban viszont – hangoztatta Meloni – a szelektálás a tengeri útvonalon történik, és a migránshajókat mozgató embercsempészek döntenek.
MTI Hírfelhasználó