Titok marad, ki szivárogtatta ki Gyurcsány beszédét...
Bár az érintettek valóban szorgalmazták, mégsem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést - írta a csütörtöki Népszabadság a belügyi tárca tájékoztatása alapján.
2013. június 6. 11:13

A Belügyminisztérium a lap kérdésére emlékeztetett: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) még 2006 őszén kezdeményezett vizsgálatot a balatonőszödi kormányüdülőben az akkori miniszterelnök - mint védett vezető - beszédének rögzítése és kiszivárogtatása kapcsán.

A vizsgálat megállapításait tartalmazó jelentést az NBH főigazgatója, annak tartalma alapján államtitoknak minősítette. Hozzáteszik, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján a minősített adatok nem ismerhetők meg, így az összefoglaló jelentés sem hozható nyilvánosságra.

MTI / Népszabadság / hvg.hu
  • Nemzeti ügy segíteni a keresztényeknek
    Politikai nézettől függetlenül magas a kormány üldözött keresztényeket segítő tevékenységének támogatottsága, a lakosság mintegy kétharmada ért ezzel egyet a Nézőpont Intézet felmérése szerint. A kutatás eredményeiből kiderül: a magyarok közel háromnegyede szerint a szülőföldjükön kell segíteni a vallásuk miatt üldözötteket.
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
MTI Hírfelhasználó