Titok marad, ki szivárogtatta ki Gyurcsány beszédét...
Bár az érintettek valóban szorgalmazták, mégsem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést - írta a csütörtöki Népszabadság a belügyi tárca tájékoztatása alapján.
2013. június 6. 11:13

A Belügyminisztérium a lap kérdésére emlékeztetett: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) még 2006 őszén kezdeményezett vizsgálatot a balatonőszödi kormányüdülőben az akkori miniszterelnök - mint védett vezető - beszédének rögzítése és kiszivárogtatása kapcsán.

A vizsgálat megállapításait tartalmazó jelentést az NBH főigazgatója, annak tartalma alapján államtitoknak minősítette. Hozzáteszik, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján a minősített adatok nem ismerhetők meg, így az összefoglaló jelentés sem hozható nyilvánosságra.

MTI / Népszabadság / hvg.hu
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Elengedhetetlen a főváros állásfoglalása a beruházásokról
  A kormány továbbra is elkötelezett az állami forrásokból megvalósuló budapesti beruházások mellett, ha ezek megvalósítását a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti konszenzus övezi - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Kormányinfón.
 • A szakkollégiumok szerepe a rendszerváltás előkészítésében
  A szakkollégiumok - köztük a Bibó István szakkollégium - és a különböző értelmiségi csoportok szerepét emelte ki a rendszerváltás előkészítésében Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Ludovika Szabadegyetem kedd esti rendezvényén, Budapesten.
 • Boross Péter: 1956 a magyar megmaradás titka
  Az 1956-os forradalom és szabadságharc a titka annak, hogy miért maradt meg a magyarság Európában - jelentette ki Boross Péter volt miniszterelnök kedden Budapesten, a Műegyetem előtti 56-os emlékműnél rendezett ünnepségen.
MTI Hírfelhasználó