Titok marad, ki szivárogtatta ki Gyurcsány beszédét...
Bár az érintettek valóban szorgalmazták, mégsem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést - írta a csütörtöki Népszabadság a belügyi tárca tájékoztatása alapján.
2013. június 6. 11:13

A Belügyminisztérium a lap kérdésére emlékeztetett: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) még 2006 őszén kezdeményezett vizsgálatot a balatonőszödi kormányüdülőben az akkori miniszterelnök - mint védett vezető - beszédének rögzítése és kiszivárogtatása kapcsán.

A vizsgálat megállapításait tartalmazó jelentést az NBH főigazgatója, annak tartalma alapján államtitoknak minősítette. Hozzáteszik, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján a minősített adatok nem ismerhetők meg, így az összefoglaló jelentés sem hozható nyilvánosságra.

MTI / Népszabadság / hvg.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó