Nő a gyümölcsfákat károsító fertőzések veszélye
A csapadékos időjárás és a magas páratartalom miatt nő a gyümölcsfák, illetve a szőlő gombás és baktériumos betegségeinek veszélye.
2013. június 7. 11:17

Erre hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A kórokozók szaporodásához kedvezőek az időjárási feltételek. A szőlőperonoszpóra, a feketerothadás, a szőlőlisztharmat, az almafa varasodás és a gyümölcsfákat károsító levéltetvek megjelenése egyaránt jellemző a mostani időszakra. Ilyenkor a növényvédelmi kezelések elmulasztása súlyos következményekkel járhat.

A védekezéshez nyújt segítséget a Nébih legújabb tájékoztatója. A hivatal honlapján és közösségi oldalán a betegségekről és a védekezési lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők.

Fontos, hogy a növényvédő szerek felhasználására vonatkozó információkat a munka megkezdése előtt mindenképp el kell olvasni a csomagoláson, az előírások betartása minden felhasználó számára kötelező - hangsúlyozza közleményében a Nébih.

MTI
  • Alapjogokért Központ: Csak a bizonytalanság biztos
    A baloldal érdeke egyértelműen az, hogy az előválasztás komoly nézeteltérésektől mentesen, botrányok nélkül valósuljon meg, éppen ezért egyelőre egységesnek, szolidárisnak mutatkoznak, azonban a lehetséges jövőbeni konfliktusok már körvonalazódnak – fejti ki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében Tóth Erik.
  • Burgenlandi indiánok
    A trianoni reflexek kitűnően működnek osztrák barátaink lelkületében is.
  • Hazánk a harmadik legjobban átoltott ország Európában
    – Nehéz hetek várnak ránk, ezért az sem zárható ki, hogy szükség lesz további járványügyi intézkedések bevezetésére – mondta az operatív törzs hétindító sajtótájékoztatóján Müller Cecília
MTI Hírfelhasználó