Bocsánatkérést várnak Bajnaitól
Bocsánatkérésre szólította fel Bajnai Gordont a Hajdú-Bét ügy károsultjai nevében Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsultak képviselője.
2013. június 14. 13:32

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint Bajnai Gordonnak "a sorozatos hazugságaiért" kell bocsánatot kérnie, egyben felszólítják, hogy "végre ismerje el közvetlen felelősségét a Hajdú-Bét csődjében és több száz magyar család tönkretételében".  

Ónodiné Demeter Éva szerint "a sajtóban megjelent dokumentum egyértelműen bizonyítja Bajnai Gordon felelősségét a Hajdú-Bét csődjében". A károsultak nevében nyilatkozó gazdálkodó felháborítónak tartja, hogy a volt miniszterelnök az elmúlt években következetesen tagadta, hogy bármilyen módon szerepet vállalt volna a Hajdú-Bét irányításában.

Álláspontja szerint azonban a most nyilvánosságra került meghatalmazás világossá teszi, hogy Bajnai Gordon egy ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégen keresztül személyesen járt el a Hajdú-Béttel kapcsolatos ügyekben.  Egy másik - szintén közzétett - ügyvédi levél emellett azt is bizonyítja, 2003-ban már nyilvánvaló volt a Hajdú-Bét felszámolásának közelsége. Az értékes vagyont ennek ellenére kiszivattyúzták a cégből, miközben az átvert gazdákat nem fizették ki - zárul Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselőjének nyilatkozata.

MTI nyomán
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó