Bocsánatkérést várnak Bajnaitól
Bocsánatkérésre szólította fel Bajnai Gordont a Hajdú-Bét ügy károsultjai nevében Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsultak képviselője.
2013. június 14. 13:32

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint Bajnai Gordonnak "a sorozatos hazugságaiért" kell bocsánatot kérnie, egyben felszólítják, hogy "végre ismerje el közvetlen felelősségét a Hajdú-Bét csődjében és több száz magyar család tönkretételében".  

Ónodiné Demeter Éva szerint "a sajtóban megjelent dokumentum egyértelműen bizonyítja Bajnai Gordon felelősségét a Hajdú-Bét csődjében". A károsultak nevében nyilatkozó gazdálkodó felháborítónak tartja, hogy a volt miniszterelnök az elmúlt években következetesen tagadta, hogy bármilyen módon szerepet vállalt volna a Hajdú-Bét irányításában.

Álláspontja szerint azonban a most nyilvánosságra került meghatalmazás világossá teszi, hogy Bajnai Gordon egy ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégen keresztül személyesen járt el a Hajdú-Béttel kapcsolatos ügyekben.  Egy másik - szintén közzétett - ügyvédi levél emellett azt is bizonyítja, 2003-ban már nyilvánvaló volt a Hajdú-Bét felszámolásának közelsége. Az értékes vagyont ennek ellenére kiszivattyúzták a cégből, miközben az átvert gazdákat nem fizették ki - zárul Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselőjének nyilatkozata.

MTI nyomán
  • A gyermekeket védik a kereszténydemokraták
    A gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el. gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el a legsúlyosabb bűncselekmények.
  • A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs
    Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, a keddi ülés témája a gyerekek nyári táboroztatása volt - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után újságírókkal.
  • Kajángula fejedelem és a BLM
    Közép-Európában a társadalom még nem jutott el a balliberális agymosásnak arra a szintjére, amely már Niedermüller Péternek is megfelelne.
MTI Hírfelhasználó