Bocsánatkérést várnak Bajnaitól
Bocsánatkérésre szólította fel Bajnai Gordont a Hajdú-Bét ügy károsultjai nevében Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsultak képviselője.
2013. június 14. 13:32

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint Bajnai Gordonnak "a sorozatos hazugságaiért" kell bocsánatot kérnie, egyben felszólítják, hogy "végre ismerje el közvetlen felelősségét a Hajdú-Bét csődjében és több száz magyar család tönkretételében".  

Ónodiné Demeter Éva szerint "a sajtóban megjelent dokumentum egyértelműen bizonyítja Bajnai Gordon felelősségét a Hajdú-Bét csődjében". A károsultak nevében nyilatkozó gazdálkodó felháborítónak tartja, hogy a volt miniszterelnök az elmúlt években következetesen tagadta, hogy bármilyen módon szerepet vállalt volna a Hajdú-Bét irányításában.

Álláspontja szerint azonban a most nyilvánosságra került meghatalmazás világossá teszi, hogy Bajnai Gordon egy ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégen keresztül személyesen járt el a Hajdú-Béttel kapcsolatos ügyekben.  Egy másik - szintén közzétett - ügyvédi levél emellett azt is bizonyítja, 2003-ban már nyilvánvaló volt a Hajdú-Bét felszámolásának közelsége. Az értékes vagyont ennek ellenére kiszivattyúzták a cégből, miközben az átvert gazdákat nem fizették ki - zárul Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselőjének nyilatkozata.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
 • Németország félrekezelt háborúja
  Angela Merkel szavakban tagadja a háború létezését, de tetteivel támogatja annak eszkalálódását.
 • Sorosék gyengítik a forintot
  A járvány okozta pénzpiaci bizonytalanságot kihasználva Soros Györgyék kíméletlen támadásokat intéznek a forint ellen. A spekulánstól eddig sem voltak idegenek a hasonló lépések, éppen ezért számos ország haragját kivívta. A Magyar Nemzet a következő napokban bemutatja a milliárdos legismertebb ügyleteit. Sorozatunkat az angol font elleni támadásával kezdjük.
MTI Hírfelhasználó