Szijjártó: A Tavares-jelentés kettős mércét alkalmaz
Az Európai Parlament kedden folytatja le a plenáris vitát, szerdán pedig szavaz az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló jelentésről, amelyet Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő készített.
2013. július 2. 11:04

Az EP állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) június 19-én fogadta el a jelentéstervezetet, 31 szavazattal 19 ellenében, 8 tartózkodás mellett.

Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában hangsúlyozta: a Tavares-jelentés súlyos tévedéseket tartalmaz, a valós magyar állapotokat és tényeket figyelmen kívül hagyja és kettős mércét alkalmaz hazánkkal szemben. "Természetes, hogy ilyen esetben, amikor az országot ilyen súlyos vádak érik, a magyar miniszterelnök személyesen vesz részt a vitán, hogy megvédje Magyarországot." - mondta.
 
Szijjártó Péter kijelentette: hazánk az elmúlt évek komoly átszervezésének köszönhetően Európa „él tanulójává” vált. Hozzátette: nincs még egy olyan ország, amely egyszerre tudná csökkenteni az államadósságát, 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányát, növelni a reálbéreket, a nyugdíjakat és a foglalkoztatást, valamint csökkenteni a munkanélküliséget. Mostanra Magyarország már gazdasági növekedést is produkál és nem utolsó sorban sikerült 9 év után kikerülni a túlzottdeficit-eljárás alól – jelentett ki a műsorban az államtitkár.
hirado.hu - Ma reggel
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó