Termelői piac nyílt a józsefvárosi Palotanegyedben
Őstermelői piac nyílt szombaton Józsefvárosban, az árusok karácsonyig minden szombaton kint lesznek termékeikkel a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében.
2013. július 6. 12:15

    Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere a szombati átadáson elmondta: a városrész első saját szervezésű őstermelői piacát hagyományteremtő szándékkal hozták létre, több további közösségi téren is hasonlót terveznek.

Felidézte, hogy tavaly a parlament egy törvénymódosítással könnyebbé tette, hogy helyi őstermelői piacok nyíljanak. Az őstermelők becsületes munkájának eredménye eddig kevésbé volt elérhető a városi emberek számára, holott lenne igény az eredeti, tartósítószer- és adalékmentes termékekre - mutatott rá.

Jelezte: amellett, hogy az árusoknak és a helyieknek is fontos a piac, megtölti élettel a felújított közösségi tereket is. A Palotanegyed őstermelői piacán minden szombaton reggel 6-tól délután 2 óráig várja a több tucatnyi árus a vásárlókat zöldségekkel, gyümölcsökkel, húsáruval, sajtféleségekkel - ismertette Kocsis Máté, kiemelve, hogy a termékekhez elérhető áron lehet hozzájutni.

mti
  • Eleven az Archiregnum Hungaricum
    A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább negyvenezer ártatlan magyar áldozata volt a kommunista partizánterrornak a második világháború végén. És ki tudja, hányan lehetnek még azok, akiket a trianoni békediktátum után gyilkoltak meg egy korábban soha nem volt (és soha nem is lesz) ország pribékjei, csak azért, mert magyarok voltak.
  • Turcologia hungarica est renovanda?
    A kaukázusi haza, az alán és bolgár szomszédság emlékét a magyar hagyomány is megőrizte.
  • Dugódíjjal sarcolná a budapestieket az LMP
    Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint abszurd a Budapestet vezető baloldali koalíció részeként politizáló LMP élhető város koncepciója, amelyből kizárnak lényegi városfejlesztéseket. Az LMP budapesti elnöke egyébként könnyen cáfolható, érvénytelen állításokra hivatkozva terveztetné újra a Galvani hidat.
MTI Hírfelhasználó