Napos, szeles idő várható
Napos idő várható, északkeleten és szombaton a Nyugat-Dunántúlon is erőteljesebb, másutt többnyire gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel.
2013. július 12. 16:50

Északkeleten pénteken elszórtan, szombaton kisebb területen valószínű záporeső, néhol zivatar, szombat délutántól a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat helyenként csapadék. Az északnyugati szelet gyakran kísérik élénk, elsősorban a Dunántúl északi felén és a főváros környékén időnként erős széllökések, illetve zivatar idején a szél viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23, 28 fok között várható.

Európa

A Brit-szigetek fölötti középponttal rendelkező anticiklon peremén, a Kárpátoktól északra egy magassági hidegcsepp mozog lassan kelet felé.

A légörvényhez tartozó nedvesség hatására a Németországtól Ukrajnáig terjedő területen többnyire erősen felhős az ég, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Tartós felhőzet és kiterjedtebb csapadék-tevékenység kontinensünk legészakibb tájain figyelhető még meg, másutt általában napos az idő, a nappali gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 27, 33 fok között alakul, de az Ibériai-félszigeten továbbra is tartja magán a forróság, nagy területen 35 fok fölé melegszik fel a levegő. Az említett hidegcsepptől keletre és délre 25, 30, míg Európa többi részén általában 16, 23 fok a jellemző délutáni hőmérséklet.

A Kárpát-medencében szombat estig folytatódik a mérsékelten meleg, nagyrészt napos idő.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó