Napos, szeles idő várható
Napos idő várható, északkeleten és szombaton a Nyugat-Dunántúlon is erőteljesebb, másutt többnyire gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel.
2013. július 12. 16:50

Északkeleten pénteken elszórtan, szombaton kisebb területen valószínű záporeső, néhol zivatar, szombat délutántól a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat helyenként csapadék. Az északnyugati szelet gyakran kísérik élénk, elsősorban a Dunántúl északi felén és a főváros környékén időnként erős széllökések, illetve zivatar idején a szél viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23, 28 fok között várható.

Európa

A Brit-szigetek fölötti középponttal rendelkező anticiklon peremén, a Kárpátoktól északra egy magassági hidegcsepp mozog lassan kelet felé.

A légörvényhez tartozó nedvesség hatására a Németországtól Ukrajnáig terjedő területen többnyire erősen felhős az ég, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Tartós felhőzet és kiterjedtebb csapadék-tevékenység kontinensünk legészakibb tájain figyelhető még meg, másutt általában napos az idő, a nappali gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 27, 33 fok között alakul, de az Ibériai-félszigeten továbbra is tartja magán a forróság, nagy területen 35 fok fölé melegszik fel a levegő. Az említett hidegcsepptől keletre és délre 25, 30, míg Európa többi részén általában 16, 23 fok a jellemző délutáni hőmérséklet.

A Kárpát-medencében szombat estig folytatódik a mérsékelten meleg, nagyrészt napos idő.

MTI nyomán
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
 • Gulácsi: a PSG ellen is van esélyünk
  "Óriási dolog, amit elértünk tegnap, ez a karrierem eddigi csúcspontja. Ott lenni Európa legjobb négy csapata között hatalmas szó, óriási tett a csapattal" - mondta Gulácsi Péter, a Lipcse magyar válógatott kapusa.
MTI Hírfelhasználó