Banki fogyasztóvédelmitörvény-javaslatot dolgoz ki a Jobbik
A Jobbik átfogó banki fogyasztóvédelmitörvény-javaslatcsomagot dolgoz ki a nyáron, amelynek részeként szankciókat kezdeményeznének a banki túlkapások ellen.
2013. július 17. 15:42

    Erről Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője beszélt szerdán Budapesten újságíróknak. A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes pénzintézetek a bankadó után a tranzakciós díjat is teljes mértékben ügyfeleikre hárítják.


    Hangsúlyozta, a Jobbik azért készít átfogó fogyasztóvédelmi csomagot a nyáron, mert azt tapasztalják, hogy sem a kormány, sem a bankfelügyelet nem tud gátat szabni a pénzintézetek "nyerészkedésének".


    A párt maximalizálná a sárgacsekkek bankon keresztüli befizetésének díját, emellett megtiltaná a hiteltörlesztések továbbterhelését, és rögzítené a készpénzfelvétel legmagasabb költségét is - fejtette ki Z. Kárpát Dániel.


    A jobbikos képviselő szerint a bankok szankcionálásának szabályait is ki akarják dolgozni. Erre azért van szükség, hogy a pénzintézetek ne halmozhassanak fel ismét extraprofitot a tisztességesen fizető ügyfelek pénzén - mondta.


    A magyar gazdaság érdekében gátat kell szabni a bankrendszer túlkapásainak - hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, hozzátéve, hogy a Jobbik olyan tisztességes bankrendszert támogat, amely segíti a magyar kis- és középvállalkozásokat.


    Sajtóhírekre hivatkozva a képviselő azért is bírálta a kormányzatot, amiért egyes minisztériumok még az idén is külön juttatásként törlesztették magasan fizetett tisztségviselőik banki költségeit.

mti
MTI Hírfelhasználó