MSZP: a Fidesz a teljes szektor "lenyúlására" készül
Az MSZP szerint a takarékszövetkezetek integrációjával a Fidesz egy ezermilliárd forint értékű pénzügyi szektor "lenyúlására" készül - mondta a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
2013. július 19. 12:39

   Józsa István kifejtette: ha sikerül a Fidesz terve, a takarékszövetkezetek élére is "saját csókosaik" kerülnek. Úgy vélte, a takarékszövetkezetek működése stabil fedezettel rendelkezik, és bizalom övezi őket, ezt a bizalmat veszélyezteti "az erőszakos és törvénysértő" integráció.


    Kiemelte: rendkívül kockázatos intézkedésről van szó, ezt az integrációs folyamat első lépései mutatják, hiszen olyan adatszolgáltatást kérnek a takarékszövetkezetektől és olyan címre, amely "a pénzügyi szektorba vetett bizalom aláásására alkalmas". Úgy tűnik, az üzleti információk nincsenek biztonságban - fűzte hozzá.


    Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) csütörtökön kifogásolta, hogy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete egy olyan e-mail címre kér többek között üzleti információkat, amely "biztonsági oldalról" kérdéseket ébreszt a takarékszövetkezetekben. A hvg.hu szerdán azt írta, hogy az igazgatóság takarékszövetkezetekhez eljuttatott levelében megadott e-mail cím egy Gyöngyöstarjánban bejegyzett cégé, az üzleti tanácsadással foglalkozó Altidea Kft.-é.


Kérdésre válaszolva Józsa István a miniszterelnök Wall Street Journalnek adott interjújára úgy reagált: Orbán Viktor szavainak ellentmondanak a Varga Mihály által az előzetes költségvetési koncepcióban közzétett adatok. A magyar gazdaság stagnál, az innovatívnak nevezett gazdaságpolitika csak a fideszes klientúrának hozott eredményt - mondta.


A politikus azt is közölte, hogy pártja támogatja a várhatóan ősszel érkező új adósmentő csomagot. Az MSZP már két éve mondja, hogy nem tehetnek a hitelesek arról, ha a kormány rontja a forint árfolyamát - mondta. Úgy látja, ez egy szükséges, elkerülhetetlen, de megkésett lépés. 

mti
MTI Hírfelhasználó