Fidesz: Bajnai újabb szereplőt talált a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz
Így kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz-szóvivője az Együtt-PM választási szövetség vezetőjének a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésén elmondott beszédét.
2013. július 20. 17:51

A volt miniszterelnök a budapesti rendezvényen egyebek mellett arról beszélt, hogy ellenzéki összefogás nélkül nincs győzelem a 2014-es választáson, de egy akármilyen összefogás nem vezet feltétlenül győzelemhez.

Selmeczi Gabriella szerint Bajnai Gordon a szombati beszédével megerősítette, ugyanazt a veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, amellyel egyszer már tönkretették az országot. Az emberek azonban nem kérnek a bankárkormányból, mert az korábban elvette a pénzüket, és a bankok, a külföldi tőke érdekeit képviselte - fogalmazott a Fidesz szóvivője újságírók előtt Budapesten.

Mint mondta, a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt nőtt az adó, a rezsi, csökkentek a fizetések és azok vásárlóereje, Bajnai Gordonnak pedig most is az volt az első gondolata, hogy eltörölje Európa legalacsonyabb adókulcsát, megemelve ezzel a középosztály adóját.

Bajnai Gordon újra támadta a rezsicsökkentést is - folytatta Selmeczi Gabriella -, rezsiadót emlegetett, így nyilvánvaló, ha rajta múlna, eltörölné a rezsicsökkentést. A volt miniszterelnök a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz szombaton újabb szereplőt talált - utalt a nagyobbik kormánypárt szóvivője a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésére.

Hangsúlyozta, a magyar emberek nem akarják, hogy visszatérjen a Gyurcsány-Bajnai-koalíció, hogy újra a maffiabaloldal kormányozzon.

Selmeczi Gabriella a tájékoztatón reagált arra is, hogy a Népszabadság írása szerint a kormányzat problémákra számít az elkövetkező hónapokban a hulladékkezelésben. A szóvivő kijelentette: garantálva van a hulladékelszállítás Magyarországon, ráadásul a rezsicsökkentésnek köszönhetően olcsóbban, mint eddig.

Kónya Péter lett az egyesület elnöke

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület (Szolidaritás) alakuló közgyűlésén Kónya Pétert választották elnökké a tagok. Az egyesület társelnöke Székely Sándor lett - tájékoztatta a Szolidaritás sajtóosztálya szombat délután az MTI-t.

Kónya Péternek nem volt kihívója, a 163 tagból 123-an szavaztak rá, Székely Sándorra 109 voks érkezett. Kónya és Székely a Magyar Szolidaritás Mozgalomban is ezt a pozíciót töltötte be.

A közgyűlés megválasztotta az elnökség tagjait, a részvevők egy politikai nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kinyilvánították, hogy az új egyesületet a Magyar Szolidaritás Mozgalom szellemi, erkölcsi, politikai utódjának tekintik. Mint írták: tevékenységüket továbbra is a civil mozgalom zászlóbontásakor, a "D-day" tüntetéssorozaton és nagygyűlésen megfogalmazott alapvető célokhoz és elvekhez híven kívánják folytatni.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom a kormányváltás és a korszakváltás érdekében a más demokratikus szervezetekkel közösen létrehozott szövetségen belül is a fenti elvek érvényre juttatására és eredeti célkitűzéseinek elérésére, megvalósítására törekszik - olvasható a dokumentumban.

A közgyűlés részvevői a nyilatkozatban mondtak köszönetet azoknak, akik hozzájárultak, hogy a korábbi mozgalomból egy, a politikai életet meghatározóan befolyásoló szervezet jöjjön létre. A Szolidaritásba továbbra is várják azokat, akik egyetértenek elveikkel és aktív közreműködésükkel továbbra is részt kívánnak venni céljaik megvalósításában.

A politikai nyilatkozat szerint a Szolidaritást meg kell erősíteni, mind taglétszámát és politikai céljainak ismertségét, mind pedig politikai pozícióját tekintve. Folytatni kell a szervezetépítési munkát, meg kell választani a szervezet helyi választókerületi vezetőit.

Mint írták: fel kell készülni, hogy a Bajnai Gordon vezette pártszövetség keretein belül részt vesznek a parlamenti, az önkormányzati és európai parlamenti választásokon. A szervezet célja, hogy minél több, a mozgalomhoz tartozó személy választott tisztséget töltsön be – zárul az új egyesület politikai nyilatkozata.

A közgyűlésre készített sajtóanyag szerint a Szolidaritás olyan viszonyokat akar kialakítani, amelyekben számítanak az emberi értékek: az igazmondás, a korrekt viselkedés, a szaktudás, a szolidaritás, az emberi erőfeszítés, akkor is, ha nem vezet azonnal látható eredményre.

Az egyesület munkáját 30-35 gazdasági, szociálpolitikai, foglalkoztatáspolitikai, munkaügyi, egészségügyi, oktatásügyi szakember is segíti. A Szolidaritás elsősorban szociál-, oktatás- és foglalkoztatáspolitikai, valamint munkaügyi és a rendvédelmet érintő kérdésekben, illetve a leszakadó, hátrányos helyzetű térségek fejlesztéséhez nyújt szakmai segítséget.

MTI
MTI Hírfelhasználó