Többféle módszerrel irtják a szúnyogokat
Országszerte irtják a szúnyogokat, különösen az árvízzel érintett területeken, az országos akció második fázisa július 25-ig tart.
2013. július 22. 10:42

Az árvízzel érintett térségek többségében továbbra is szinte egész napos a harc a szúnyogok ellen. A helyzet megoldására a héten országszerte gyakorlatilag folyamatosan irtják a vérszívókat – mondta a Krónikának Fekete Gábor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megbízott szakértő.

A szúnyoginvázió elleni harc része a lárvagyérítés valamint a földi és légi úton végrehajtott imágógyérítés is.

Az irtás érinti a Duna melletti Baja és Mohács térségét, Budapestet, a Csepel-szigetet, Csorna környékét, Dunaújvárost, Győrt, Mosonmagyaróvárt, a Duna-kanyart, a komáromi, a szekszárdi és az Ipoly menti térségeket, valamint lesz parazita elleni gyérítő akció Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében is.

Fekete Gábor elmondta, összesen mintegy 400 ezer hektárnyi terület kezelésére van lehetőség, de még nem tudni, ebből mennyi teljesül, kollégáival azon dolgozik, hogy ott történjen szúnyoggyérítés, ahol az valóban szükséges.  

Az országos akció második fázisa július 25-ig tart, a légi irtás mintegy 60 ezer, a földi valamivel több mint 39 ezer, a biológiai gyérítés pedig összesen 5400 hektárnyi területet érint – hangzott el a Krónikában.

Kossuth Rádió
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó