Belehajtottak Orbán Viktor konvojába Romániában
Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autóját péntek délután.
2013. július 27. 10:14

A baleset a romániai Kelementelke és Erdőszentgyörgy között történt.


A miniszterelnököt szállító kocsi nem érintett a balesetben – közölte a helyszínről a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt, írja az MTI.


A transindex úgy tudja, hogy a Maros megyében történt balesetnek egy halálos áldozata is van. A magyar nyelvű erdélyi lap szerint a miniszterelnöki konvojjal szembehaladó forgalmat leállították a konvoj zavartalan elhaladása érdekében, de egy figyelmetlenül vezető sofőr belecsúszott az előtte álló autóba, és kilökte azt a konvoj elé. Ezt azóta a román közrádiónak megerősítette Marian Bobei, a Maros megyei rendőrség szóvivője is, aki elmondta: a balesetet a szembejövő sávból áthajtó gépkocsi okozta, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni.


Az autó a konvojban haladó mikrobusszal ütközött, amelyben többek között a csíkszeredai főkonzul is utazott. Az ütközés következtében a személygépkocsi sofőrje életét vesztette, és a mikrobusz több utasa is megsérült. A mikrobuszban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott. Őket, és a baleset még egy sérültjét, összesen hat személyt, kórházba vittek, egyikük állapota sem súlyos.


Mivel a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, és a helyszínelést a román rendőrök végezték, a történtekről részletes tájékoztatást a román rendőrség tud adni – mondta az MTI-nek a sajtófőnök.

index.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó