Szivós Márton: "Adjatok egy pofont, hadd ébredjek fel!"
Az edzői stáb - a póló íratlan szabályainak megfelelően - a diadal után megfürdött, a játékosok a vállukra emelték a kapitányt - ünnepelt az új aranycsapat. A magyar vízilabda-válogatott Montenegró 8-7-es legyőzésével megszerezte a világbajnoki címet. Íme, a felhőtlen boldogság szavai.
2013. augusztus 4. 11:39

Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki 2003-ban játékosként is világbajnok volt, s az egyetlen magyar, aki szövetségi kapitányként és játékosként is a vízilabda világbajnoka: "Egészen más érzés ez most kapitányként, mint játékosként volt, bár pályafutásom végén már éreztem hasonlót a mostanihoz, amikor a többiek örömét láttam. A félidőben már mondtam a fiúknak, mi jobban akarjuk a győzelmet és meg is fogjuk nyerni a meccset."

Szivós Márton: "Adjatok egy pofont, hadd ébredjek fel! Azért lettünk világbajnokok, mert hittünk a munkában, az edzőnkben és a taktikában. Itt a világbajnokság alatt végleg igazi csapattá értünk."

Hosnyánszky Norbert: "A világbajnoki aranyérem nekem ugyanolyan értékes és kedves, mint az olimpiai volt. A kihagyott büntetőm után nem estem kétségbe, túl kell lendülni ezen és sikerült is. A montenegróiak elbizonytalanodtak, mi viszont végig tudatosan játszottunk, ráadásul Nagy Viktor szenzációsan védett. Ez életem csúcspontja".

Bátori Bence: "Erről álmodtam egész életemben. Fantasztikusan dolgoztunk egész nyáron, kőkeményen megharcoltunk az aranyéremért".

Bedő Krisztián: "Az akarás volt a döntő, ezzel nyertünk."

Hárai Balázs: "Ma van édesanyám szülinapja, ezzel a világbajnoki aranyéremmel ajándékoztam meg. Az is motivált, hogy eddig még sosem álltam a világbajnoki dobogó tetején."

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó