Vívó-vb - A FIE-technikai igazgatója szerint az egyik legjobban rendezett vb volt a budapesti
Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti Ioan Pop, a nemzetközi sportági szövetség (FIE) technikai igazgatója szerint. Szilágyi Áron a sportolói bizottságban.
2013. augusztus 13. 11:25

    "Kilencvenkilenc százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni" - idézte Popot a szervezőbizottság keddi hírlevele.
    Ioan Pop úgy véli, a 2010-es párizsi vb gyönyörű helyszínét, a Grand Palais-t tekintve ugyan felülmúlta a mostanit, a pástok közvetlen környezetének minősége és látványa azonban a SYMA Csarnokban volt jobb.

    "Nem volt könnyű a szenzációsan sikerült londoni olimpia után vb-t rendezni, és a korábbiaknál is komolyabb munkát igényelt a pástok elhelyezése, de az erőfeszítés nem volt hiábavaló" - tette hozzá.

    Arról is beszélt, hogy a helyszínválasztás körül akadtak bizonytalanságok, ám végül jó döntés született, a SYMA Csarnokban közelebb kerülhetett a közönség a vívók küzdelméhez.

    "Többször voltunk itt az elmúlt időszakban, gondosan felügyeltük az előkészületeket, és a szervezők is alaposan dolgoztak, nem tudok nekik felróni semmit. Kiváló munkát végzett a Vékássy Bálint vezette stáb, és példaértékű, már-már egyedülálló szakmai és emberi kapcsolatot alakított ki a szövetség delegációja a szervezőbizottság tagjaival" - mondta a FIE technikai igazgatója.

    A kolozsvári származású Ioan Pop szerint a MOL vívó-világbajnokság kampánya minden korábbinál látványosabbra sikeredett.
    "A párizsi vb-nek is kiváló felvezetése volt, ez azonban szerintem annál is jobban sikerült. Nagyra értékelem, hogy nem horribilis összegekért, külön kommunikációs cégeknél készültek el a kampányelemek, hanem szinte minden része a szervezőbizottsághoz kötődik. A közönséget tekintve meg is volt az eredménye ennek a profi, érdekes, fantáziadús kampánynak, amelyben a vívók és a szurkolók is nagy szerepet játszottak. Az augusztusi kánikulában Budapesten aligha lehetett volna ennél több nézőt megnyerni" - fejtette ki, utalva arra, hogy mindennap többezres közönség szurkolt a lelátókon.

    Ioan Pop a vb szakmai színvonalával sem volt elégedetlen, hiszen - mint mondta - az olimpia után átalakuló csapatokban megjelentek a fiatalok, köztük számos nagy tehetség. A technikai igazgató példaként az éremtáblázat élén végzett oroszokat említette, akiknek a sikerében fontos szerepet játszott az utánpótlás eredményes csapatba építése.

 

Szilágyi Áron is bekerült a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) sportolói bizottságába a 2013-2017-es időszakra.

    A FIE kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a budapesti világbajnokságon szerepelt 832 versenyző közül 724 adta le a voksát, s ilyen nagy részvételi arány korábban soha nem volt.

A 19 jelöltből hat vált tagjává a sportolói testületnek.
A bizottság tagjai:
Ota Juki (japán, tőr, 313 szavazat)
Mariel Zagunis (amerikai, kard, 278)
Valentina Vezzali (olasz, tőr, 260)
Szilágyi Áron (kard, 231)
Ana Maria Branza (román, párbajtőr, 163)
Nyikolaj Kovaljov (orosz, kard, 154)

    A beválasztottak közül öten versenyeztek a hétfőn zárult budapesti vb-n, de a londoni olimpia után szünetet tartó japán Ota Juki is eljött Budapestre kampányolni.

mti
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó