Ebben az országban érdemes elkerülni a benzinkutakat
Jelenleg nincs Ukrajnában olyan finomító, mely képes lenne európai szabványoknak megfelelő üzemanyagot előállítani.
2013. augusztus 17. 12:32

Az ukrán állami fogyasztóvédelmi felügyelet munkatársai eddig idén az ország 400 benzinkútján vizsgálták a forgalmazott üzemanyagokat, és mintegy 200 üzemanyagtöltő állomáson rossz minőségű benzint találtak. A legtöbb esetben a feltüntetet, és a valós oktánszám között mutatkoztak jelentős eltérések – hangzott el a Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában.

Az ukrán energetikai minisztérium nemrégiben jelentette be, hogy a kormány rendeletet fogadtatott el azt Euro-3, az Euro-4 és az Euro-5 szabványoknak megfelelő benzinek kötelező, országos bevezetéséről.

Szakértők szerint a bökkenőt az jelenti, hogy jelenleg egyik ukrán olajfinomító sem alkalmas az európai minőségi követelményeknek megfelelő üzemanyagok előállítására. Így azokat külföldről kell importálnia Kijevnek.

hirado.hu
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó