Pénztárgépek - NAV: nem változott a kötelező online átállás határideje
Nem változott az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje, ez a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a jogszabályi előírások szerint továbbra is 2013. augusztus 31. - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleményében. Jobbik: az állam fizesse a pénztárgépek bekötését a kisebb boltokban.
2013. augusztus 21. 16:52

    A NAV szeptember elsejét követően megkezdi annak ellenőrzését, hogy az érintettek online pénztárgép hiányában rendelkeznek-e az online pénztárgép üzembe helyezéséhez elengedhetetlenül szükséges, a PTGREG adatlapon az adóhivataltól igényelhető üzembe helyezési kóddal.

    A regisztráció határidejének elmulasztása esetén a NAV mulasztási bírságot szabhat ki.

    Az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje változatlanul 2013. december 31-e - írta a NAV.
    A Népszabadság augusztus 19-i számában azt írta, hogy harmadjára módosul az online pénztárgépek bevezetésének határideje, immár december 31. az a határidő, ami után minden kereskedőnek az adóhatósághoz online kapcsolattal bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára péntek este felkerült közleményre hivatkozott.

 

A Jobbik újra benyújtja a parlamentnek azt a javaslatát, amelyik azt célozza, hogy az ezer négyzetméternél kisebb eladóterű üzletekben az állam fizesse az online pénztárgépek bekötését – jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

    A Jobbik február végén már előállt ugyanezzel a javaslattal, de akkor azt tárgysorozatba sem vették.

    Az ellenzéki párt alelnöke a korábbi érveléséhez hasonlóan azt mondta, hogy a nemzetgazdasági tárca hatástanulmánya alapján az állam 92,5 milliárd forint bevételre tesz szert a pénztárgépek online bekötéséből. Szerinte ennek a bevételnövekedésnek egy részéből lehetne átvállalni a költségeket.
    Volner János azt mondta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) három olyan cég szerződött az online infrastruktúra kiépítésére, amelyek "jelentős részben korábban Közgép tulajdonban voltak". Példaként említette a RacioNet Zrt.-t és a Storm Holding Zrt.-t.

    Kérdésre válaszolva azt mondta, előzetes becslésük szerint javaslatuk nagyjából 15 milliárd forintba kerülne. A pontos összeget nehéz megbecsülni, mert úgy látják, hogy a NAV-val szerződő cégek árszabásai jelentősen felülárazottak – tette hozzá.

mti
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó