A Fradi elnézést kér az MTK elleni mérkőzésen történtekért
Mazsihisz: felháborító az FTC-szurkolók transzparense. A Fradi elnézést kért.
2013. augusztus 21. 17:00

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felháborítónak tartja a szombati FTC-MTK meccsen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített transzparenst, és várja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi vizsgálatának eredményét.

    A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a szombati FTC-MTK-találkozón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja „In Memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki. Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy a fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel.

    A közleményben azt írták: több mint gyalázat, hogy ez az eset is megtörténhetett. Úgy fogalmaztak: nem véletlen, hogy a szurkolók egy része molinóval tiszteleg a kassai gettó volt parancsnokának, azonban nem fogadják el természetesnek, hogy ez a focival jár. Várják az MLSZ fegyelmi vizsgálatának az eredményét, és "a megoldást is, hogy a sport szeretete határozza meg a focit, és nem a balhé" - írták.

    Az esetet közleményben ítélte el a Raoul Wallenberg Egyesület, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is, Kubatov Gábor klubelnöktől - aki egyúttal fideszes országgyűlési képviselő és pártigazgató - azt követelve, hogy határolódjon el a lelátón történtektől.

    Életének 99. évében, augusztus 10-én hunyt el a Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László. A Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett miatt benyújtott vádirata szerint Csatáry László 1944-ben szándékosan segítette a Kassáról koncentrációs táborokba deportált zsidók megkínzását és törvénytelen kivégzését. A kassai kerületi bíróság idén márciusban életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a szlovákiai város népbírósága által 1948-ban Csatáry László ellen hozott halálos ítéletet; haláláig a bíróság azt vizsgálta, melyik országban kell letöltenie büntetését.

 

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége szerint a hétvégi FTC-MTK labdarúgó mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat - írta az egyesület elnöksége az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

    A testület rendkívüli ülése után kiadott kommünikében az elnökség sajnálatát fejezte ki mindazoknak, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás.

    A múlt szombati mérkőzésen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja "In memoriam Csatáry László" feliratot feszített ki. Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel.

mti
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó