Ma van a magyar dal napja
Ma van a magyar dal napja: tíz vidéki, két határon túli településen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), illetve a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek az idei, immár hatodik rendezvénysorozaton.
2013. szeptember 8. 10:08

    Az ünnepi megnyitó délután lesz a magyar dal idei fővárosában, Békéscsabán, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor, a rendezvénysorozat megálmodója vezetésével fog énekelni. Két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok vasárnap.

    További vidéki helyszín Zalaegerszeg, Tata, Boldog, Szombathely, Eger, Hévíz, Salgótarján és Zsira.

    A fővárosban programokok lesznek a Bem Rockparton, a RaM-kertben, a Blokk alkotói közösség épületében, az Óbudai Társaskörben, a Kobuci kertben, az Akvárium Klubban, az R33-ban, a Duna Palotában, a Budapest Jazz Clubban, az újpalotai Fő téren, a Fonó Klubban, a Rocktogonban és a Múzeumkertben.

    A Vígszínházban a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Presser Gábor és Adamis Anna által Déry Tibor szövegeinek felhasználásával írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileuma, a Popfesztivál 40 című darab áll a középpontban.

    A vidéki programok többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket.

    A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit.

mti
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó