Heteken belül döntés születhet az élelmiszeráfa csökkentéséről
A kormány a közeli hetekben foglalkozik majd a sertés- és baromfihús áfájának csökkentésével – erősítette meg a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorának az agrárgazdaságért felelős államtitkár.
2013. szeptember 10. 11:56

A Kínában tárgyaló Czerván György az áfa mértékről szólva kijelentette: szerinte rendkívül bonyolult lenne teljesen új kulcsot bevezetni, ezért szinte biztos, hogy a Magyarországon alkalmazott egyetlen kedvezményes kulcsot, az ötszázalékosat alkalmazzák majd.

Hozzátette: a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is támogatja a tárca áfával kapcsolatos terveit. Döntés még nincs, de jó esély van rá, hogy megszületik – tette hozzá.

A műsorban elhangzott: a termékpálya más résztvevői, például a haltenyésztésben érdekeltek is örülnének a kedvezményes áfakulcsnak. A Hajnal-táj információi szerint azonban csak a sertés- és a baromfihúst érinti majd az adómérséklés, a kormányzat ugyanis nem elsősorban az intézkedés piaci vonatkozásait vizsgálja, hanem mint a rezsicsökkentés egyik lehetőségét veszi figyelembe.

hirado.hu
MTI Hírfelhasználó