Heteken belül döntés születhet az élelmiszeráfa csökkentéséről
A kormány a közeli hetekben foglalkozik majd a sertés- és baromfihús áfájának csökkentésével – erősítette meg a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorának az agrárgazdaságért felelős államtitkár.
2013. szeptember 10. 11:56

A Kínában tárgyaló Czerván György az áfa mértékről szólva kijelentette: szerinte rendkívül bonyolult lenne teljesen új kulcsot bevezetni, ezért szinte biztos, hogy a Magyarországon alkalmazott egyetlen kedvezményes kulcsot, az ötszázalékosat alkalmazzák majd.

Hozzátette: a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is támogatja a tárca áfával kapcsolatos terveit. Döntés még nincs, de jó esély van rá, hogy megszületik – tette hozzá.

A műsorban elhangzott: a termékpálya más résztvevői, például a haltenyésztésben érdekeltek is örülnének a kedvezményes áfakulcsnak. A Hajnal-táj információi szerint azonban csak a sertés- és a baromfihúst érinti majd az adómérséklés, a kormányzat ugyanis nem elsősorban az intézkedés piaci vonatkozásait vizsgálja, hanem mint a rezsicsökkentés egyik lehetőségét veszi figyelembe.

hirado.hu
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó