Film készül Kincsemről
A KINCSEM nevű magyar csodaló történetét a világon ma is mindenhol ismerik, de története még soha nem lett megfilmesítve - írta gondolához eljuttatott közleményében Losonczi Gábor producer.
2013. szeptember 19. 15:44

A ló még életében legendává vált.  Az egész világ ámulattal csodálta és csodálja ma is páratlan teljesítményéért, amit nemhogy felülmúlni, de megközelíteni sem tud az óta egyetlen telivér sem a világon. Kincsem 54-szer futott és 54-szer győzött. Futása akkor a legnagyobb társadalmi eseménynek számított mindenhol. A korabeli Európa minden híres pályáján megfordult, az akkori legnagyobb versenyekben, Angliában, Franciaországban, Németországban egyaránt. A ló bűbájosan kedves sztorija reményeink szerint sikernek ígérkezik. A történet tele van kedvesebbnél kedvesebb epizódokkal, rengeteg izgalommal és feszültséggel, hiszen az ellenfelek minden eszközt bevetettek, hogy megtörjék e csodás telivér sikerszériáját a versenypályákon, és azon kívül egyaránt. Az 1874-ben Európában az Osztrák-Magyar Monarchia aranykorában született csodakanca története komoly sikere lehet magyar országnak az egész világon.

A magyar művészeken kívül számos amerikai és európai világsztár szereplését tervezzük.  A tervek szerint a film egyik főszerepét amerikai Oscar-díjas színész játssza. A produkció rendezője szintén Oscar-díjas. A film pazar kiállítású és rendkívül látványos lesz ebből adódóan természetesen magas költségvetésű. Fontos kiemelni, hogy a film öt ország koprodukciójában készül. A forgatási helyszínek is több országban lesznek, de a felvételek legnagyobb részét Magyarországon vesszük fel. Koprodukciós partnereinkkel egyeztetve a Magyar Nemzeti Filmalaphoz nem pályáztunk forrásért, független produkcióként gyártjuk a filmet, így nem kötnek bennünket olyan elvárások és kötelezettségek melynek értelmében akár művészi vagy dramaturgiai szempontból bármelyik kuratóriummal egyeztetnünk kellene. A magyar oldal forrásait magán befektetők fogják biztosítani. A film korhatár és célközönség nélkül minden korosztály és réteg számára befogadható élvezhető és sikeres mozi. A koprodukciós partnereink már rendelkezésre állnak. A film gyártása - ez évi indítással - kb. másfél évet igényel.  A forgatás kb. öt hónap, az utómunkák időtartama szintén öt-hat hónap. Mindent egybevetve 2014 végén világpremierje lehet a filmnek. Siker esetén a jegybevételek és DVD eladásokon kívül a másodlagos értékesítések az ajándéktárgyak jogának eladása is komoly bevételeket realizálhatnak.

Olyan alkotókkal és művészekkel dolgozunk jelen pillanatban is együtt, akiknek neve a film világában egyet jelent a sikerrel.

gondola
Címkék:
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A Velencei Bizottság szerint is szembemegy a nemzetközi joggal az ukrán nyelvtörvény
  A Velencei Bizottság friss szakvéleménye ismételten világossá tette, hogy az előző ukrán elnök hivatali idejében elfogadott nyelvtörvény elveszi a nemzeti közösségek már meglévő, szerzett jogait az anyanyelv-használattal kapcsolatban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.
 • Stadionstopból kórházstop lett Budapesten
  A fővárosi önkormányzat baloldali többségű vezetése olyan háttéralkukat kötött, amelyekkel Demszky- és a Gyurcsány-korszak emberei tértek vissza Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint. Hangsúlyozta: egyelőre türelmesek a főpolgármesterként még tapasztalatlan Karácsony Gergellyel, ám elvárják, hogy a főváros lássa el a saját feladatait, s jövő év elejére kész Budapest-ví­ziót is várnak Karácsonytól és szövetségeseitől.
 • Bayer Zsolt: Húsz esztendőm hatalom…
  Ha tizenöt éves vagy, te vagy a legalkalmasabb világmegváltónak, de ha huszonkét éves, végzős joghallgató vagy és konzervatív, akkor nem vagy alkalmas ifjúságügyi helyettes államtitkárnak.
MTI Hírfelhasználó