Film készül Kincsemről
A KINCSEM nevű magyar csodaló történetét a világon ma is mindenhol ismerik, de története még soha nem lett megfilmesítve - írta gondolához eljuttatott közleményében Losonczi Gábor producer.
2013. szeptember 19. 15:44

A ló még életében legendává vált.  Az egész világ ámulattal csodálta és csodálja ma is páratlan teljesítményéért, amit nemhogy felülmúlni, de megközelíteni sem tud az óta egyetlen telivér sem a világon. Kincsem 54-szer futott és 54-szer győzött. Futása akkor a legnagyobb társadalmi eseménynek számított mindenhol. A korabeli Európa minden híres pályáján megfordult, az akkori legnagyobb versenyekben, Angliában, Franciaországban, Németországban egyaránt. A ló bűbájosan kedves sztorija reményeink szerint sikernek ígérkezik. A történet tele van kedvesebbnél kedvesebb epizódokkal, rengeteg izgalommal és feszültséggel, hiszen az ellenfelek minden eszközt bevetettek, hogy megtörjék e csodás telivér sikerszériáját a versenypályákon, és azon kívül egyaránt. Az 1874-ben Európában az Osztrák-Magyar Monarchia aranykorában született csodakanca története komoly sikere lehet magyar országnak az egész világon.

A magyar művészeken kívül számos amerikai és európai világsztár szereplését tervezzük.  A tervek szerint a film egyik főszerepét amerikai Oscar-díjas színész játssza. A produkció rendezője szintén Oscar-díjas. A film pazar kiállítású és rendkívül látványos lesz ebből adódóan természetesen magas költségvetésű. Fontos kiemelni, hogy a film öt ország koprodukciójában készül. A forgatási helyszínek is több országban lesznek, de a felvételek legnagyobb részét Magyarországon vesszük fel. Koprodukciós partnereinkkel egyeztetve a Magyar Nemzeti Filmalaphoz nem pályáztunk forrásért, független produkcióként gyártjuk a filmet, így nem kötnek bennünket olyan elvárások és kötelezettségek melynek értelmében akár művészi vagy dramaturgiai szempontból bármelyik kuratóriummal egyeztetnünk kellene. A magyar oldal forrásait magán befektetők fogják biztosítani. A film korhatár és célközönség nélkül minden korosztály és réteg számára befogadható élvezhető és sikeres mozi. A koprodukciós partnereink már rendelkezésre állnak. A film gyártása - ez évi indítással - kb. másfél évet igényel.  A forgatás kb. öt hónap, az utómunkák időtartama szintén öt-hat hónap. Mindent egybevetve 2014 végén világpremierje lehet a filmnek. Siker esetén a jegybevételek és DVD eladásokon kívül a másodlagos értékesítések az ajándéktárgyak jogának eladása is komoly bevételeket realizálhatnak.

Olyan alkotókkal és művészekkel dolgozunk jelen pillanatban is együtt, akiknek neve a film világában egyet jelent a sikerrel.

gondola
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó