Baján a Fidesz jelöltje, a Nemzeti Vágtán Baja lovasa győzött
A bajai időközi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba győzött az MSZP, az Együtt-Korszakváltók Pártja és a DK közös jelöltjével szemben. A Nemzeti Vágta győztese Német János.
2013. szeptember 22. 21:18

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást – közölte a helyi választási iroda.

A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz-frakció vezetője 2013 májusában meghalt.

* * *

Fidesz: az emberek nem kérnek a bukott baloldalból

A Fidesz szerint a bajai választás eredménye egyértelmű üzenet a baloldalnak: az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A Fidesz sajtóirodája vasárnap este a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás után közleményben tudatta: Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást, az ellene és Zsigó Róbert fideszes polgármester ellen indított "aljas lejárató kampány ellenére".

Úgy fogalmaztak: "sem együtt, sem külön-külön nem kérnek a választók a bukott baloldalból".

A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy közös jelölt elbukott. Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A közleményben a Fidesz köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az időközi választáson, és bizalmukat adták a további munkához.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje mellett közös jelöltet indított a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció, és megmérette magát a Jobbik, illetve a Lehet Más a Politika jelöltje is. 

* * *

 Németh János, Baja lovasa nyerte My Boy Mennydörgés nevű lován a 2013-as Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután a fővárosi Hősök terén rendezett versenyen.

Németh a döntőben Budapest-Zugló, Kozárd, Szentlőrinc és Sándorfalva-Homokpuszta lovasát utasította maga mögé.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó