Rogán gázárcsökkentést ígér 2015-re is
Az E.ON visszavásárlása a gázár-megállapodás jogát is tartalmazza, ami új eszköz arra, hogy 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani.
2013. szeptember 24. 22:20

jelentette ki Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedd este a rezsicsökkentésről szóló belvárosi fórumon.

A kormánypárti politikus arról beszélt, hogy a "bajnaisták és gyurcsányisták" között szoros érdekszövetség van, együtt szavaztak meg minden olyan döntést, ami lehetővé tette a közszolgáltató cégek privatizációját, az árak drasztikus emelését, és megengedték, hogy a szolgáltatók "óriási méretű profitot vágjanak zsebre és azt kivigyék az országból".

Utalt arra, hogy más országokban is volt hasonló privatizáció, de csak a magyar baloldal jutott el arra a szintre, hogy a gázár-megállapodás jogát is eladja.

Ez az a jog, amellyel egy ország tárgyalhat a legnagyobb szállítóval a kvótáról és az árról, vagyis ami alapvetően eldönti, hogy a lakosság mennyit fog a végén fizetni - jelentette ki a politikus.
Rogán Antal kifejtette: eddig a magyar árakról egy német cég állapodhatott meg Oroszországgal, arra dupla vagy tripla profitot is rátettek, az E.ON visszavásárlásával azonban a jog visszakerül Magyarországra.

"Nem egyszerűen gáztározókat veszünk, a nemzeti függetlenségünk egy kicsi darabját vesszük vissza, ami lehetővé teszi, hogy nem egyszerűen egy árcsökkentési politikával, hanem a vásárolt gáz árának csökkentésén keresztül 2015-ben újabb gázárcsökkentést lehessen végrehajtani" - jelentette ki.

Hozzátette: a parlament összes ellenzéki képviselője - köztük a jobbikosok is - együtt próbálják "megfúrni" az ügyletet.

A kormánypárt csak magában bízhat, ezért gondolkodott el azon, hogy a meglévő kétharmaddal "bebetonozza" a rezsicsökkentést - mondta Rogán Antal. 

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó