Orbán-szobrot ütlegeltek Bajnaiék tüntetésén
Lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetésén, majd aktivisták ledöntötték és átvitték a Terror Háza Múzeumhoz. Ott egy férfi ököllel ütötte az Orbán Viktort ábrázoló, fej és kar nélküli szobrot.
2013. szeptember 30. 10:21

Ököllel ütötte egy férfi az Orbán Viktort ábrázoló fej és kar nélküli szobrot a Terror Háza Múzeum előtt. Egy másik késsel darabokat vágott ki belőle, majd a ledőlt szoborra valaki ráfeküdt, és mellúszó mozdulatokat imitált rajta – így ért véget a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014-hez tartozó Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetése.

Korábban a Lánchídnál gyülekezett a tömeg, ott állították fel szobrot is. Bajnai Gordon beszédet is mondott a rendezvényen, ahol az állampárthoz és a kommunistákhoz hasonlította a Fideszt.

„Orbán Viktor, aki 25 évvel ezelőtt a rendszerváltozás szimbóluma volt, ma annak a rendszernek a jelképe, amelyet le kell váltanunk” – fogalmazott az egykori kormányfő.

Korábban Bajnai Gordon Orbán Viktorra utalva azt is mondta: a fejétől bűzlik a hal, és hozzátette: a fejet ki kell dobni. „Dobjátok ki, dobjuk ki együtt” – skandálta a tömeg.

A volt miniszterelnök beszéde után Kónya Péter, az Együtt 2014 egyik társelnöke leplezte le az Orbán Viktor ábrázoló hungarocell szobrot. Ezután fűrésszel bevágták a lábát, egy kötelet kötöttek rá és ledöntötték.

Az Index hírportál egyik felvételén az látszik, hogy amikor a szobor ledőlt, és letört a feje, Dopeman, a rendezvény műsorvezetője, belerúgott egy nagyot, néhány pillanattal később pedig a leszakadt fejjel pózolt a kamerák előtt.

A menet, amelyet Bajnai Gordon szervezetének társelnöke vezetett, a fej és láb nélküli testet a Lánchídon keresztül a Terror Házához vitte. Menet közben az egyik tűzoltósisakos férfi dobálta a letört fejet és zsonglőrködött vele.

Amikor a múzeumhoz értek, a testből egy férfi késsel darabokat vágott ki. Egy másik pedig ököllel ütötte. Egy kukába megpróbálták beleállítani, de a múzeum biztonsági őre bevitte a tárolót.

Rögtön ezután, a ledőlt torzóra egy férfi ráfeküdt, többen fényképezték, egy másik pedig a nyelvét öltögetve pózolt a kamerának.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egyedül saját magát leplezte le, megmutatta, hogy fogalma sincs arról, mi az a szolidaritás, amiről naponta prédikál - reagált a Fidesz a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján történtekre. Közleményükben azt írják: "amiből Bajnai Gordon és barátai ma viccet csináltak és szórakoztak, az egy tragikus és fájdalmas időszak emléke az 1956-os forradalmat követő kommunista terror és diktatúra által tönkretett magyar családok százezreinek".

m1 híradó
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó