Jobbik: a PM vallja be a társadalomnak, hogy hiba volt eladni a földgázcégeket
A Jobbik azt tanácsolja a Párbeszéd Magyarországnak (PM), hogy az amerikai nagykövetség gyakori látogatása és az ott kapott utasításoknak történő szolgai megfelelés helyett töredelmesen vallják be a magyar társadalomnak, hogy a szocialista kormány részéről bűn volt eladni a máshol a stratégiai ágazatok részeként kezelt földgázcégeket.
2013. október 3. 17:10

    Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagál, hogy Jávor Benedek, a PM társelnöke hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen az E.ON gázüzletága megvásárlásának ügyében csütörtökön.

Volner János ezt úgy kommentálja, hogy fél évvel a Jobbik feljelentése után Bajnai Gordon "Párbeszéd Magyarországért nevű segédcsapatának" is eszébe jutott, hogy eljárást kellene indítani az E.ON földgázüzletágának piaci értéket többszörösen meghaladó vételáron történő visszavásárlása miatt.
Mint írja, a "lassan kapcsol, gyorsan felejt" típusú liberális politikusok figyelmébe ajánlják, hogy éppen az a szocialista párt adta el külföldieknek a földgázcégeket, amelynek Bajnai Gordon volt az utolsó miniszterelnöke.

Volner János közölte azt is, hogy a PM rövidesen csatlakozhat a Jobbik vizsgálóbizottsági kezdeményezéséhez, melyben az elszámoltatás égisze alatt nem csupán az E.ON földgázüzletágának indokolatlanul magas áron történt visszavásárlásának, hanem az energetikai szektor privatizációjának körülményeit is fel kívánjuk tárni. "Még akkor is, ha Bajnai Gordonék erről hallani sem szeretnének" - tette hozzák. 

mti
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Főváros: hová tűntek a sok milliárdos pénztartalékok?
  Tarlós István a fővárosi pénzekről: nem igazán érthető, hova tűnt a rengeteg tartalék. 2019. december 31-én 160 milliárd forint értékpapír és 40 milliárd pénzmaradvány volt a főváros kasszájában
 • A Dunakanyar lovasai
  Szentendrén és környékén egyre több a lókedvelő, egyre többen foglalkoznak lótartással; van, aki csupán hobbiból, van, aki hagyományőrzés és van, aki lovagoltatás céljából.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
MTI Hírfelhasználó