Jobbik: a PM vallja be a társadalomnak, hogy hiba volt eladni a földgázcégeket
A Jobbik azt tanácsolja a Párbeszéd Magyarországnak (PM), hogy az amerikai nagykövetség gyakori látogatása és az ott kapott utasításoknak történő szolgai megfelelés helyett töredelmesen vallják be a magyar társadalomnak, hogy a szocialista kormány részéről bűn volt eladni a máshol a stratégiai ágazatok részeként kezelt földgázcégeket.
2013. október 3. 17:10

    Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagál, hogy Jávor Benedek, a PM társelnöke hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen az E.ON gázüzletága megvásárlásának ügyében csütörtökön.

Volner János ezt úgy kommentálja, hogy fél évvel a Jobbik feljelentése után Bajnai Gordon "Párbeszéd Magyarországért nevű segédcsapatának" is eszébe jutott, hogy eljárást kellene indítani az E.ON földgázüzletágának piaci értéket többszörösen meghaladó vételáron történő visszavásárlása miatt.
Mint írja, a "lassan kapcsol, gyorsan felejt" típusú liberális politikusok figyelmébe ajánlják, hogy éppen az a szocialista párt adta el külföldieknek a földgázcégeket, amelynek Bajnai Gordon volt az utolsó miniszterelnöke.

Volner János közölte azt is, hogy a PM rövidesen csatlakozhat a Jobbik vizsgálóbizottsági kezdeményezéséhez, melyben az elszámoltatás égisze alatt nem csupán az E.ON földgázüzletágának indokolatlanul magas áron történt visszavásárlásának, hanem az energetikai szektor privatizációjának körülményeit is fel kívánjuk tárni. "Még akkor is, ha Bajnai Gordonék erről hallani sem szeretnének" - tette hozzák. 

mti
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
  • Híd épül a rendező pályaudvar felett
    Több fejlesztéssel erősíti az állami beruházó a körvasút Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszát: a Déli összekötő híd bővítése mellett Ferencváros állomáson belül is feloldanak egy szűk keresztmetszetet, és ennek érdekében hidat építenek a vágányok fölött. A körvasúton jelentős S-Bahn-fejlesztéseket terveznek, így új megállót kap a Kopaszi-gát és a tervezett észak-csepeli városrész is.
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
MTI Hírfelhasználó