Fidesz: újabb rezsicsökkentő lépésekre van szükség
Az, hogy újabb eljárással fenyegetik az országot Brüsszelből, csak még inkább megerősíti abban a Fideszt, hogy a rezsicsökkentés érdekében újabb lépéseket kell tenni.
2013. október 8. 15:15

Jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kormánypárt szóvivője. Hoppál Péter arra reagált, hogy újsághírek szerint kötelezettségszegési eljárás indulhat az országgal szemben az energiaárak szabályozása miatt. A politikus azt mondta, a keddi hírek alapján úgy tűnik, hogy az Európai Unió brüsszeli bürokratái és a magyar baloldal is a "multik markában vergődnének", és megpróbálnának az rezsicsökkentés ellen szegülni.

A képviselő közölte: a brüsszeli üzenet szövege szerint a rezsicsökkentés politikája sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét. A Fidesz viszont úgy gondolja, hogy a magyar családok megélhetését sértette az a politika, amelyik 2010 előtt csak a szolgáltatók extraprofitjára volt tekintettel - jelentette ki.

A szóvivő azt mondta, a szocialista képviselők beismerése nyomán levonható a következtetés, hogy az MSZP székházából felügyelték a Magyarországot lejárató Tavares-jelentést. Kijelentette: így erős lehet a gyanú, hogy a készülő újabb eljárás mögött is a baloldali politikai vezetők állnak.

A Fidesz nem enged a rezsicsökkentés politikájából, folytatni kívánja azt, és nem fogja feladni Magyarország gazdasági függetlenségét - szögezte le. A párt ezért arra "kéri és sarkallja" a kormányt, hogy "ne engedjen a brüsszeli bürokraták nyomásának és ne engedjen a hazai bukott baloldal törekvéseinek" - mondta.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy október végéről a jövő hétre hozták előre a novemberi, 11,1 százalékos rezsicsökkentésről szóló parlamenti szavazást. Hozzátette: ezt követően a 2014-es költségvetésben komoly védelmet szánnak a rezsicsökkentésnek. A harmadik lépés pedig a nonprofit közműszolgáltatásról szóló törvény kidolgozása és elfogadása lesz - jelentette be. Ha ezek után is az látszik, hogy a brüsszeli és a hazai baloldal nyomása túlságosan erős, akkor a rezsicsökkentés védelmét az alaptörvénybe foglalhatják – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy készülnek-e technikai jellegű szabályozásokkal a kifogások kapcsán, azt felelte: a kormány fenntartja a párbeszédet Brüsszellel, a további kérdéseket a szakértőknek kell tisztázniuk. Hozzátette, megvédik a rezsicsökkentést és ha a rezsicsökkentés és a kötelezettségszegési eljárás között kell választani, akkor szembenéznek a döntés következményeivel.

MTI nyomán
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó